22
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

Sabah sporu kabusa döndü

Bodrum'da tatil yapan Başkent Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü 3'üncü sınıf öğrencisi 20 yaşındaki Fırat Tankut, sabah sporu sırasında ayağı kayınca dereye yuvarlandı. Sağ ayağı kırılan ve sol ayağında ezikler oluşan 112 kiloluk genç, AKUT ekibinin müdahalesiyle 2.5 saatlik çalışmanın ardından kurtarıldı.

Ankara’dan ailesi ile birlikte Bodrum’un Akyarlar Köyü’nde yer alan Akyarlar Tatil Sitesi’ndeki yazlığına tatile gelen üniversiteli Fırat Tankut'un sabah sporu, kabusa dönüştü. Bugün sabah saatlerinde babası 58 yaşındaki Mehmet Tankut ile birlikte Kemer Mevkii’ndeki Yamuklu Tepesi civarında yürüyüş yapan genç, ayağı kayınca 30 metre yükseklikten dereye yuvarlandı. Acı içinde kıvranan ve yardım isteyen gencin imdadına babası yetişti. Oğlunun feryadlarına dayanamayan baba 112 Acil Servis ve AKUT ekibini arayıp yardım istedi. Yerinden kalkamayan 112 kiloluk genç, Alp Kököz başkanlığındaki Bodrum AKUT ekibi ve 1 doktorun müdahalesiyle 2.5 saat süren çalışmanın ardından dere yatağından kurtarıldı. 8 kişilik ekibin uzun uğraşları sonucu ambulansa taşınan ve Bodrum Devlet Hastanesi’nde tedaviye alınan Fırat Tankut'un sağ ayağının bileğinden kırıldığı, sol ayağında da ezikler olduğu tespit edildi. Tankut, “Fazla kilolarımı vermek için tatilde her gün yürüyüş yapıyorum. Babamla birlikte patikada yürürken birden dengemi kaybedip dere yatağına yuvarlandım. AKUT'tan yardım istedik. Uzun uğraşlar sonucu beni kurtardılar. Tatilim neredeyse kabusa dönüşüyordu” dedi.

Bodrum AKUT Sorumlusu Alp Kököz ise günün 24 saati denizde ve karada tüm kazalara anında müdahale edebilecek bir yapıya kavuştuklarını belirterek, “İnsan yaşamında saniyelerin, hızlı ve bilinçli müdahalenin önemini çok iyi biliyoruz. Bu nedenle ekibimiz ile birlikte sıklıkla yaptığımız eğitim çalışmaları ve operasyonlarla yardıma hazır vaziyette bekliyoruz. Fırat’ın düştüğü yerde hayati tehlike geçirmemesi büyük bir şans” diye konuştu.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 28 Ağustos 2008 Perşembe 18:21:05
Güncelleme :28 Ağustos 2008 Perşembe 18:25:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?