22
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

Sağlık heyeti sağlık ocaklarını gezdi

Muğla'nın Milas ilçesine gelen İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı bir heyet, ilçedeki sağlık kuruluşlarında incelemelerde bulundu. 

Milas'ta gerçekleştirilen incelemelere Muğla İl Sağlık Müdür Yardımcısı Erdal Çil, Muğla Sağlık İşleri Müdürü Hasan Cavit Tüfekçi, AK Parti Muğla İl Genel Meclis Üyesi Yusuf Esen, AK Parti Muğla İl Genel Meclis Üyesi Ahmet Pehlevan, Milas Sağlık Grup Başkanı Dr. Veli Ertuğrul ve İnşaat Kabul Komisyonu üyeleri katıldı. 

Muğla genelinde 2007 yılında 23 yerde tadilat yapıldığını kaydeden İl Sağlık Müdür Yardımcısı Erdal Çil, "Selimiye beldesine bağlı Etrenli Köyü'ndeki Etrenli Sağlık Evi, doğal afette zarar gören Ören Sağlık Ocağı ile birlikte 130 bin YTL'ye mal oldu. Aralık 2007'de başlayan onarımlar 45 günde bitirildi. Onarımları tamamlanan sağlık ocaklarını hem geziyoruz hem de İnşaat Kabul Komisyonu tarafından kontrolleri yapılıyor." dedi. 

İl Sağlık Müdür Yardımcısı Çil, Selimiye Sağlık Ocağı'nın fiziki mekan eksikliği olduğunu, hasta yoğunluğunun çok fazla olduğunu bu nedenle de yeni bir sağlık ocağı yapılmasına karar verdiklerini ifade etti. Çil, ayrıca diğer eksiklerinde giderileceğini belirtti. 

İl Sağlık Müdür Yardımcısı Erdal Çil ve beraberindekiler Beçin'de TKİ lojmanlarının bulunduğu alan içinde Milas-Bodrum Karayolu'na yapılacak olan sağlık ocağı ve 112 Acil Servis'inin arsasını gezdi. Sağlık ocağının yapılması için 600 bin YTL ödeneklerinin bulunduğunu ve bu yıl içinde tamamlanacağını kaydeden Çil, binanın yapılacağı alanın 2 bin 300 metrekare olduğunu, binanın ise 3 katlı olacağını belirtti. 

Yapılan denetim sonucunda Sağlık Ocağı binasının eksiksiz ve hizmete hazır olduğuna karar veren heyet, Ören Sağlık Ocağı personelinin önümüzdeki günlerde yeni binasında hizmete gireceğini ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2008 Çarşamba 11:56:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?