4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

Sağlık kompleksi için ödenek

SAĞLIK KOMPLEKSİ İÇİN 50 BİN TL ÖDENEK

Muğla’da ayrı ayrı binalarda hizmet veren 112 Acil Yardım İstasyonu, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ve Komuta Kontrol Merkezi tek çatı altında toplanıyor.

Muğla’da 7 bin metrekare alan üzerine yapılacak olan sağlık kompleksi iki katlı ve 8 milyon TL ihale bedeli bulunuyor.

Muğla İl Genel Meclisi’nin Kasım ayı toplantısında gündeme gelen Sağlık Kompleksi’nin yapımı işi için 2011 yılında 50 bin TL ödenek ayrıldı. Muğla İl Genel Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cemalettin Gürpınar, Muğla’nın en büyük sıkıntılarından birisinin bu merkezlerin yeterli fiziki yapıda olmadığını belirterek, “Muğla için önemli bir projeyi oy birliği ile meclisten geçirdik. Plan ve Bütçe Komisyonu ile Çevre ve Sağlık Komisyonlarına havale edilen raporlar meclisimizde oy birliği ile kabul edildi. Yeni kompleks, Türdü 100. Yıl İlköğretim okulu yolu üzerindeki eski Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) binası üzerinde yapılacak. Toplam 7 bin M2 alan üzerine yapılacak olan yeni sağlık kompleksinin ihale yetkisi meclisimizde oy birliği ile kabul edildi. Yıllara göre ihale bedeli 8 milyon TL. Bina 2 kat yapılacak” dedi.

’YILDA 64 BİN HASTA BAKIYORUZ’

2008 yılından bu yana faaliyette olan Ağız diş sağlığı 112 acil yardım komuta merkezi, 20 metre karelik alanda hizmet vermesi gereken doktorların 4 ve 6 metre karelik alanda hizmet verdiğini belirten Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhakemi Dr. Dt. Buket İlikli, 60 kişilik personelle hizmet verdiklerini, ama hastanenin yetersiz olduğunu belirti. İlikli, “60 personelle hizmet veriyoruz ama personelimizin bulunduğu alan bile yetmiyor. İlçelerden gelen hastalarımız hastanemizin koridorlarında ayakta bekliyor. 8 ilçemiz 2008 yılından sonra bize bağlandı. 2007 yılında 57 bin hasta tedavi edilirken, 2010 yılında bu rakam 64 bin hastaya çıktı. Elimizde panoramik röntgen cihazımız var ama fiziki imkânlarımız yetersiz olduğu için bu cihazı kullanamıyoruz” dedi.

‘BÜTÇEMİZ SINIRLI’

İl Genel Meclisi Başkanı Zeki Köylü, “Bizimde bütçemiz sınırlı. Dikkatli harcama yapmalıyız. Ama böyle önemli bir hizmetin de yapılması gerekli” derken, CHP, AK Parti ve MHP grup sözcüleri Sağlık Kompleksi binasının acil ihtiyaç olduğunu, yeni bir hizmet binası yapımı için 50 bin TL’lik bütçe ayrılması oy birliği ile kabul edildi.

SAĞLIK KOMPLEKSİ İÇİN 50 BİN TL ÖDENEK
İHA
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2010 Cuma 13:42:02
Güncelleme :19 Kasım 2010 Cuma 13:44:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Tuna Han IP: 88.236.161.xxx Tarih : 20.11.2010 21:59:49

Muğla Ağız ve Diş Sağlığı ,112 ACİL, VE ÇAĞRI merkezi yapımı işi için ilgilenen ve destek veren, Mevcut ve giden Valimizi , İl Özel İdare Genel Sekreteri ve İl Özel İdaresi Sağlık İşleri Müdürünü,İlGenel Meclisi üyelerini ve emeği geçen ve geçecek olan tüm teknik elemanları teşekkür .Muğla için yüzakı olacak bir proje büyük bir eksikliğide giderecek,acilen tamamlanması gerekir ,mevcut Diş sağlığı merkezi hastalar ve çalışanlar için çileye dönüşmüştür.Acilen  Devlet Hastaneside yeniden yapılmalıdır, Mevcut hastane Muğla ya yakışmıyor.Gittiğim illerdeki  hastaneler adeta saray yavrusu.Yapılacak yeni hastane mevcut yere yapılmalıdır ÇÜNKÜ.1-Muğlaya hareket getirmektedir,başka yere yapılırsa Muğla ölü şhir olacaktır.2-Merkezde oturan halk için yürüyüş mesafesindedir.