4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

Sağlıkçılardan atama protestosu

SAĞLIKÇILARDAN ATAMA PROTESTOSU

75. Yıl Milas Devlet Hastanesi’nde bir araya gelen sağlık çalışanları, görevli 15 personelin Personel Dağıtım Cetveli’ne göre çalışmasına gerek görülmediği gerekçesiyle ilçe dışına görevlendirmelerini protesto etti.

75. Yıl Milas Devlet Hastanesi’nde görevli 15 ebenin PDC adı verilen Personel Dağıtım Cetveli fazlası oldukları gerekçesiyle başka yerlere görevlendirmeleri tepki yarattı. Bir araya gelen sağlık çalışanlarına Türk Sağlık Sen, Sağlık Emekçileri Sendikası, Eğitim Sen, Tüm Bel-Sen üyeleri de sahip çıktı.

75. Yıl Milas Devlet Hastanesi bahçesinde düzenlenen basın açıklamasına çok sayıda sağlık personeli katıldı. Basın açıklamasını grup adına Sağlık Emekçileri Sendikası Muğla Yönetim Kurulu Üyesi Fatma Yarış okudu. Yarış, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“75. Yıl Milas Devlet Hastanesi’nden sürgün edilen arkadaşlarımıza destek olmak ve bu sürgünleri protesto etmek, yetkililer tarafından yapılan bu uygulamanın hukuka aykırı olduğunu tüm kamuoyuna duyurmak amacı ile toplanmış bulunmaktayız. Bildiğiniz gibi sağlığın herkese eşit, ulaşılabilir, nitelikli ve ücretsiz sunulması sosyal hukuk devletinin en temel görevidir. Bu süre içinde ilimizde geçici görevlendirmeler artmış ve usulsüz bir hal almış, çalışma yaşamı kaosa dönüşmüştür. Sağlık emekçileri yetkili makamlar ve siyasi irade arasında sıkışmış ve siyasi iradenin talepleri doğrultusunda kamu yararı gözetilmeden yıllarca çalıştıkları kurumlardaki tecrübe ve deneyimleri gözetilmeden oradan oraya sürüklenir hale getirilmiştir”

SAĞLIKÇILARDAN ATAMA PROTESTOSU
SAĞLIKÇILARDAN ATAMA PROTESTOSU
İHA
Yayın Tarihi : 21 Ağustos 2010 Cumartesi 18:57:03
Güncelleme :21 Ağustos 2010 Cumartesi 21:28:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?