4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

Sahipsiz inekler köye indi

AÇ KALAN SAHİPSİZ İNEKLER KÖYE İNDİ

Muğla’nın Milas ilçesinde sahipsiz olarak yüksek kesimlerde yaşayan büyükbaş hayvanlar, aç kalınca 10 dönümlük tarlaya zarar verdi. Mağdur çiftçi, kendi uyguladığı sistemle yabani inekleri hapsetti.

Köyün dağlarında yaşayan ve kontrolsüz biçimde çoğalan sahipsiz büyükbaş hayvanlar, dağlarda yiyecek bulamayınca tarlalara indi. Aç kalan çok sayıda inek, çiftçilere ait köydeki meyve ve sebze bahçelerine zarar verdi. Köyde 10 dönümlük tarlasına yabani ineklerin zarar verdiği ifade eden çiftçi Mehmet Gökbel, büyükbaş hayvanları yakalamayı başardı ama hayvanların saldırgan olması nedeniyle nasıl başa çıkacağı konusunda yetkililerden yardım istedi.

Yapılan duyurulara rağmen sahipsiz hayvanlara sahip çıkan olmamasıyla kontrolsüz biçimde çoğalarak köyü tehdit etmeye başlayan inekler için Milas Kaymakamlığı ve Tarım İlçe Müdürlüğü seferber oldu.

Milas Kaymakamı Bahattin Atçı, inekler için avlanma kararı alınmaya başlandığını ifade ederek, “Sahipsiz ineklerin, bazı köy muhtarlıkları tarafından alınan kararlarla avlanmaya başlandığını, bu hayvanları avlayan kişilere belirli bir ücret ödendiğini öğrendim. Avlanan büyükbaş hayvanların veteriner kontrolünden sonra satılarak gelirinin de köy ihtiyaçları için kullanıldığı bilgisini aldım. Bu konudaki araştırmalarımız ise devam ediyor. Bütün köy muhtarlıklarına yazı yazdım ve hayvan sahiplerinin hayvanlarına sahip çıkmalarını ve kulağı küpesiz olanlarına da en kısa sürede kulak küpelerini taktırmalarını istedim” dedi.

Milas İlçe Tarım Müdürlüğü de sahipsiz büyükbaş hayvan sayısının tespit edilmesi için çalışma başlattı.

AÇ KALAN SAHİPSİZ İNEKLER KÖYE İNDİ
AÇ KALAN SAHİPSİZ İNEKLER KÖYE İNDİ
İHA
Yayın Tarihi : 1 Ekim 2010 Cuma 16:55:02
Güncelleme :1 Ekim 2010 Cuma 17:03:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ahmet soufa IP: 78.173.195.xxx Tarih : 1.10.2010 17:40:22

Birde hayvancılık bitti derler. tabi biter hayvan beslemeye kimsenin niyeti yok anlaşılar dağlara bırakıyorlar.