15
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

Sahte müsteşarlar polise yakalandı

Muğla İl Jandarma ve bağlı ekiplerin farklı illerle eş zamanlı olarak düzenledikleri operasyonda bazı bürokrat ve müsteşarların adlarını kullanıp iş takibi yapacakları bahanesiyle dolandırıcılık yaptıkları ileri sürülen 6 zanlı gözaltına alındı.


Edinilen bilgiye göre; güvenlik güçlerince Muğla ili ve Ankara'nın da aralarında bulunduğu bazı ilerde başlatılan operasyonda bürokratların adlarını kullanarak dolandırıcılık yaptıkları iddia edilen şüpheliler göz altına alınmıştı. Şüphelilerden bazıları jandarmada ifadelerine başvurulduktan sonra serbest bırakıldı. Olayla ilgili olarak H.C. liderliğinde, M.Y., A.G., H.N.,Ü.C., B.C., isimli, biri bayan olmak üzere toplam 6 zanlı sorgularının tamamlanmasının ardından adli mercilere sevk edildi. Bir yılı aşkın süredir yürütülen takip ve araştırma sonucu H.C. liderliğindeki suç örgütüne yönelik düzenlendiği belirtilen operasyonda, bazı zengin iş adamlarının, şirketlerin ve bazı turistik yerleşim yerlerindeki belediyelerde çalışmalarla ile ilgili özellikle sorunlu dosyaların ilgili kurumlardan halledileceğinin iddia edildiği ve para alınarak dolandırıcılık yapıldığı iddia edildi.


Konuyla ilgili mağdur edildiğini ileri süren bazı iş adamlarının, ruhsat alma ve diğer bazı işlerinin takibini yapacaklarının öne sürüldüğü ve para alarak dolandırdıklarının iddia edildiği bildirildi. Olayda bazı bakan yardımcısı, özel müfettiş isimlerinin kullanıldığı ve ayrıca zaman zaman "Müfettiş gönderiyorum" gibi sözler denilerek baskı kurulduğu öne sürüldü. Olayda ilgili 20'ye yakın belediyenin adı geçtiği bildirildi. Zanlılar "nitelikli dolandırıcılık", "Rüşvet", "Görevi kötüye kullanma" gibi ayrı ayrı suçlamalarla adliyeye sevk edildi. Ayrıca bir kişinin de daha önceden tutuklandığı öğrenildi. Jandarmanın düzenlediği operasyonda 2'si glock marka olmak üzere 3'ü ruhsatsız toplam 5 tabanca, 1 adet kuru sıkı akrep silah, 3 bilgisayar ve bazı belgelere el konulduğu öğrenilirken, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

iha
Yayın Tarihi : 17 Ekim 2008 Cuma 14:57:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?