4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

Sakaryalı öğrenciler Bodrum'da

SAKARYA'DAN GELEN ÖĞRENCİLER, BODRUM'U İNCELEDİ

İnceleme ve araştırma gezisi için Sakarya'dan Muğla'nın Bodrum ilçesine gelen öğrenciler, Ege Üniversitesi'ndeki botanik bahçesi ile Tabiat Tarihi Müzesi'ni gezdi.

Bodrum, Milas ve Yatağan ilçelerinde inceleme yapmak üzere Muğla'ya gelen Sakarya Üniversitesi Biyoloji Bölümü'nde okuyan 43 öğrenci ve hocaları, Doç. Dr. Savaş Canbulat, Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Aksoy ve Araştırma Görevlisi Ahmet Ali Berber eşliğinde Ege Üniversitesi'ndeki botanik bahçesi ile Tabiat Tarihi Müzesi'ni gezdi. Tabiat Tarihi Müzesi'nde, yaklaşık 4 bin adet tanılı objeyi inceleme şansı bulan konuklar, galerilere hayran kaldı.

Yatağan'da fıstık çamı alanlarında araştırmalar yapan öğrenciler, bilimsel çalışmalarının çok iyi geçtiğini, mevsim sonu olmasına rağmen birçok bilimsel materyal toplayıp, derslerde ve laboratuvarlarda öğrendikleri konuların arazide uygulamasını yaparak pratik bilgilerini geliştirdiklerini söylediler. Öğrenciler ve hocaları, yarın da Bodrum'da denize açılarak programlarına devam edecek.

Sakarya Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölüm Başkanı Doç. Dr. Savaş Canbulat, araştırma gezilerinin öğrencileri için çok verimli geçtiğini, birçok canlı türünü yaşan alanlarında görerek inceleme şansı buldukları belirtti. "Gezi, öğrencilerimizin Türkiye'nin biyolojik zenginliklerinin farkını daha iyi kavramalarını sağladı" diyen Canbulat, araştırma gezilerinin daha sonraki yıllarda devam edeceğini ve bir sonraki sefer Akdeniz Bölgesi'nde incelemeler yapmak istediklerini söyledi.

Konuk heyet, çalışmalarının ardından konaklama üzere Kumsal Pansiyon'a geçti. Kumsal Pansiyon işletmecisi Nermin Birçek'e yardım ve katkılarından dolayı teşekkür eden grup, Bodrum'dan mutlu bir şekilde ayrılacaklarını ifade etti. Kumsal Pansiyon İşletmecisi Birçek ise, "Bu şekildeki grupların bizleri tercih etmesi, bizim için çok gurur verici. Öğrenciler benden ve personelimden memnun, biz de öğretmenlerden ve öğrencilerden memnunuz" diye konuştu.

SAKARYA'DAN GELEN ÖĞRENCİLER, BODRUM'U İNCELEDİ
İHA
Yayın Tarihi : 2 Ekim 2010 Cumartesi 00:04:01
Güncelleme :2 Ekim 2010 Cumartesi 11:14:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?