22
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

Santral, atların sinirini bozdu!

Muğla Akçova’daki beton santralı, komşu çiftlikteki atların korkulu rüyası oldu. Çiftlik sahipleri, santralın yaydığı toz ve gürültü nedeniyle atların huysuzlaştığını öne sürdü

Turist artık gelmiyor
MUĞLA Merkez’e bağlı Akçova Köyü yakınlarındaki çam ağaçlarıyla kaplı Şırşır Mevkii’ne, Bilgin İnşaat tarafından 2006 yılında kurulan beton santralı, komşu çiftlikteki atların adeta korkulu rüyası oldu. Çiftliğin sahibi Ali Eminoğlu, santralın yaydığı toz ve gürültü nedeniyle atların psikolojisinin bozulduğunu öne sürdü. Eminoğlu, “Huysuzlaşıp ürkekleştiler. Toz bulutu yüzünden yerli ve yabancı turistlerin tesisimize ilgisi de azaldı” dedi.

Suç duyurusu yaptılar
ALMAN hoca Pia Pablo da, “At çiftliklerinin yanında gürültü ve ses olmamalı. İnsanlar burada doğayla başbaşa kalabilmeli, kuş seslerini dinlemeli. Ancak santral yüzünden bu mümkün değil. Atlar çok huysuzlaştı, bölgede kuş da kalmadı” diye konuştu. Bu arada, Ali Eminoğlu ve civardaki bazı işletmeciler, santralın Hazine’ye ait 2 dönümlük araziyi işgal ettiği iddiasıyla Çevre ve Orman İl Müdürlüğü’ne şikayet dilekçesi verdi.

Ağustosta kapanacak
İDDİALARI yanıtlayan tesis şefi Timur Çetin, çevreye verdikleri zarardan dolayı özür diledi. Arazin bir kısmının tapulu bir kısmının da Hazine’ye ait olduğunu söyleyen Çetin, şöyle dedi: “Karayolları’nın mıcır işini yapıyoruz. O nedenle Hazine arazisini kullandık. Mıcır işi sadece yazın yapılabiliyor. 1 ay sonra tesisi tamamen kaldıracağız.”

Milliyet
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2008 Cuma 10:29:47
Güncelleme :11 Temmuz 2008 Cuma 10:31:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?