22
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

Şarkıları Hollywood filminde kullanıldı

Muğla'nın Bodrum ilçesi doğumlu müzisyen Necmi Cavlı'nın 'Boom Shinga Ling' adlı albümündeki iki şarkı, Hollywood yapımı "Body Of Lies'' (Yalanlar Üstüne) adlı filmde kullanıldı.

Yaklaşık 25 yıldır yurt dışında yaşayan Bodrumlu müzisyen Necmi Cavlı'nın 10 sene önce İngiltere'de kurduğu ''Oojami'' adlı müzik grubuyla çıkardığı Boom Shinga Ling adlı albümde yer alan Dark Ages ve Wicked adlı şarkılar, Leonardo Di Caprio ve Russel Crowe'un rol aldığı "Body Of Lies'' adlı filmde kullanıldı. Necmi Cavlı, Ridleyy Scott'un yönettiği Irak Savaşı'nda görev yapan ve yaralanan bir gazetecinin hikayesinin anlatıldığı filmin üçüncü dakikasındaki 'Dark Ages' ve 74'üncü dakikasında 'Wicked and Wild' adlı kendilerine ait parçalara yer verildiği söyledi. Çok mutlu olduğunu ifade eden Cavlı, filmin Türkiye'de gösterime gireceği 19 Aralık'ta Bodrum Oasis Alışveriş ve Kültür Merkezi'nde 19.30'da film öncesi sinemaseverlere o şarkılar eşliğinde kokteyl düzenleyeceğini açıkladı.

Müzik yaşamında 6 albüm çıkardığını ifade eden Cavlı, bunlardan ilk ikisinin yapıldığı dönemde ticari olarak ilk etapta piyasaya çıkmadığını dile getirerek, " Daha sonra Amerikan plak şirketiyle 3 albümlük bir anlaşma yaptık ve albümleri çıkardık. 'Boom Shinga Ling' isimli 3. albümdeki bazı şarkılar filmlerde kullanıldı. Body of Lies filminde de bu albümden 2 şarkımız kullanıldı. Albüm çalışmalarımız devam ediyor. Son 4 yılda grubumuzla 16 ülkede 200'ün üzerinde konser verdik. Bazı önemli festivallerde sahne aldık" diye konuştu.

Elektronik müzik yaptığını kaydeden Necmi Cavlı, şarkılarında Türkçe melodik motifler olduğunun altını çizdi. Cavlı, çalışmalarında İngilizce vokaller olduğunu ancak bundan sonra Türkçe vokallerin de yer alacağını dile getirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2008 Perşembe 08:59:18
Güncelleme :18 Aralık 2008 Perşembe 08:59:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?