22
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

Satılan 3 aylık bebeğini buldu

Muğla'da oturan bir ailenin, evlenmesini onaylamadıkları kızlarının kaçıp evlendiği adamdan dünyaya getirdiği 3 aylık bebeğini 3 bin 500 YTL karşılığında İzmir'in Ödemiş İlçesi'nde oturan bir aileye sattığı iddia edildi. Olay, bebeğin babasının polise başvurmasıyla ortaya çıktı. Polis olayla ilgili 6 kişiyi gözaltına aldı.

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde tanışan 19 yaşındaki S.T. ile 20 yaşındaki R.B. arasındaki arkadaşlık kısa sürede aşka dönüştü. Ailesinin karşı çıkması üzerine S.T., kaçarak R.B. ile evlendi ve çift Bodrum'da yaşamaya başladı. Bir süre sonra hamile kalan S.B.'nin 8 aylık hamileyken Muğla'da oturan ailesi tarafından kaçırılıp, eşi R.B.'ye gösterilmediği ileri sürüldü. S.B., 30 Mart 2008'de İzmir'de özel bir hastanede doğum yaptı. Ancak, baba R.B.'ye bebeğin öldüğü söylendi. Bebeğin sağ olduğunu ve S.B.'nin ailesi tarafından Ödemiş'teki bir aileye 3 bin 500 YTL karşılığında satıldığını iddia eden baba R.B., polise başvurdu. R.B. polise verdiği ifadesinde olayı şöyle anlattı:

"Eşim ve ailesi bana, bebeğin doğum sırasında Üldşğşnş sÜyledi. Ben de mezarını gÜstermelerini istedim. Mezarının olmadığını sÜylediler. Yaptığım araştırmanın ardından eşim S.B.'nin İzmir'de bir klinikte doğum yaptığını tespit ettim. Bu klinikte görevlilerle görüştüm. Hastane yetkilileri bana bebeğimin ölüm raporunu gösteremediler. Bebeğimin ölmediğini öğrendim. Sonra eşim ve ailesi tarafından bebeğin İzmir'in Ödemiş İlçesi'ndeki bir aileye satıldığı bilgisine ulaştım. Klinikte gÜrevli bir kişinin de bebeğimin bu aileye satışı konusunda aracı olduğunu duydum."

R.B.'nin ihbarı üzerine harekete geçen Ödemiş Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 3 aylık erkek bebeğin Kaymakçı Beldesi'nde oturan M.E. ve F.E. çiftinin evinde olduğu tespit edildi. Düzenlenen operasyonda, bebeği satın aldığı iddia edilen M.E., İzmir'de doğum yapılan klinikte gÜrevli N.Ş., bebeğin annesi S.B, anneannesi B.T. ve bebeğin aileye satılmasına aracı oldukları iddia edilen 2 kişi daha gözaltına alındı. Sorgularının ardından Adliye'ye sevk edilen 6 kişi, savcılıkça serbest bırakıldı.
3 aylık bebeğin ise geçici olarak İzmir Çocuk Yetiştirme Yurdu'na yerleştirildiği öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Milliyet
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2008 Cuma 10:15:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?