15
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

Sayaç değişti, gelen fatura şoke etti

Muğla'nın Bodrum ilçesinde ev ve işyerlerindeki elektrik sayaçlarının yeni dijital sayaçlarla değiştirilmesinin ardından normalin çok üstünde bir tutarda elektrik faturası geldiğini savunan bazı vatandaşlar, çare aramaya başladı.


Aydem Elektrik Dağıtım A.Ş. Bodrum İşletme Müdürlüğü bünyesinde haziran ayında sayaç sökme takma firmasının faaliyet göstermeye başladığı öğrenilirken, son bir iki hafta içerisinde bazı vatandaşların fatura tutarının yüksek olduğuna dair dilekçelerde ilgili mercilere başvurduğu belirtildi.


Alt,üst iki kat olmak üzere iki ev sayaçlarına yaz mevsiminde klima çalıştırırken 150 YTL civarında fatura geldiğini söyleyen Aysel Aykol, "Şimdi ise 360 YTL geldi. Gidip bakıp inleyeceğim. Şikayette bulunacağım. Nerden bakarsanız 200 YTL fazla geldi. Bu nedir ya? Daha önce daha yüksek tutarda başka bir fatura geldi. Yanlışlık olmuş denilerek faturanı üzerine yazıldı. Düzeltilmiş hali bu kadar geldi" diyerek tepki gösterdi.


Ali Özkoca isimli işletmeci ise iki sayacının olduğunu belirtirken, bin YTL üzerinde fatura gelen sayaca daha önce 450 - 500 YTL tutarında fatura geldiğini ifade ederek "Saatler değiştikten sonra oldu bu" diye konuştu.


Okşan Karaköse isimli bir vatandaş ise evlerine, elektrik saati değiştikten sonra 300 bin YTL tutarında fatura geldiğini ve eşinin gidip itiraz edeceğini söyledi. Faturası henüz gelmeyen bir işletmeci, elektrik sayaçlarının fiyatlarının faturalara yansıtılacağını duyduğunu ifade ederek bu konudaki gelişmeleri merakla beklediğini kaydetti.


ASIL ŞOKU DÖNER USTASI YAŞADI
Gözde turizm kenti Bodrum'da yaşanan fatura şokunu en fazla yaşayanlardan biri evli ve 3 çocuk babası döner ustası Murat Korkmaz oldu. İkametine 17 bin YTL tutarında elektrik faturası geldiğini anlatan Murat Korkmaz, rakamların üzerinin karalanarak faturanın alt tarafına kalemle 17 rakamının 11 olarak yazılmış olduğunu söyledi. İlgililere telefonla görüşüldüğünü ve inceleme yapıldığını söyleyen Korkmaz, faturayı ödemeyeceğini dile getirerek "Nasıl ödeyeyim" dedi. Bu arada döner ustasının çalışma arkadaşları fatura tutarını duyunca esprili bir yaklaşımla "Az gelmiş" dedi.


BU KONUDA GEREKENLER YAPILIYOR
Aydem Elektrik Dağıtım Bodrum İşletme Müdürü Ozan Eryavuz ise konu ile ilgili olarak sayaç değişikliğinden sonra, son bir kaç haftalık süreçte bazı abonelerden yeni gelen faturalarının yüksek olduğuna dair dilekçelerin taraflarına geldiğini ifade etti. Müdür Eryavuz açıklamasında fatura tutarlarının normalden fazla olduğunu söyleyen vatandaşlara seslenerek, "İşletmemiz bünyesinde Haziran ayında sayaç sökme, takma firması faaliyet göstermeye başladı. Şu an Bodrum yarımadasındaki damga tarihi, yani imalat tarihi 10 yılını doldurmuş sayaçların bir çoğu değiştirildi. Faturaların yüksek olduğuna dair dilekçeler geliyor. Bu konu için özel ekip tahsis edildi. Bu konu yerinde inceleme ile neticelendirilebilir. Yerinde ölçümlerini yapıyoruz. Sayacınız da bir arıza varsa sizin tüketmediğiniz elektriği size fatura etmek gibi bir düşüncemiz yok. Faturanız düzeltilecektir. Geçmiş tüketimlerinize göre değerlendirilecektir. Bu konuda rahat olmanız gerekiyor" diye konuştu.


Elektrik faturası şoku yaşanan Bodrum'da, faturasının bir önceki dönemden daha az tutarda geldiğini söyleyen de oldu. Öte yandan bazı aboneler, çevrelerindeki iş işyerleri ve evlere beklenilenden yüksek tutarda fatura geldiğini öğrendiklerini anlatarak, kendilerine de yüksek tutarda fatura geleceği endişesi yaşadıkların belirtildi.

iha
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2008 Cuma 17:46:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?