5
Mayıs
2024
Pazar
MUĞLA

Şehit annesi; yılın annesi

ŞEHİT ANNESİ YILIN ANNESİ SEÇİLDİ

FEM Dershaneleri Milas Şubesi’nin her yıl Anneler Günü etkinlikleri çerçevesinde vereceği ve bu yıl ilkini verdiği “Yılın Annesi” ödülünün sahibi belirlendi.

Yılın Annesi ödülü bu yıl 19 Haziran 2010 günü Hakkari’nin Şemdinli ilçesine bağlı Gediktepe Mevkii’ndeki seyyar askerî birliğe teröristler tarafından düzenlenen saldırıda şehit olan Piyade Onbaşı Sabahattin Derin’in annesi Melek Derin’e verildi.

FEM Dershaneleri Milas Şubesi’nce, geçtiğimiz Cumartesi günü Pembe Düşler Düğün Salonu’nda “Anneler Günü” etkinliği düzenlendi. FEM Dershaneleri Milas Şubesi’nde görev yapan öğretmenlerin sunumunda gerçekleşen etkinlikte “Anne sevgisi ve annelik duygusunu” konu alan şiirler okundu. Bu içeriğe dair slayt gösterilerinin de gerçekleştirildiği etkinlikte, yaşanan duygusal anlarda bazı katılımcıların gözyaşlarını tutamadıkları gözlemlendi.

Gerçekleşen etkinlikte, geçtiğimiz yıl Hakkari’nin Şemdinli ilçesine bağlı Gediktepe Mevkii’ndeki seyyar askerî birliğe teröristler tarafından düzenlenen saldırıda şehit olan Piyade Onbaşı Sabahattin Derin’in annesi Melek Derin’in dershane tarafından ‘Yılın Annesi’ seçildiği ve bu etkinlikte de ‘onur konuğu’ olarak yer aldığı açıklandı.

Daha sonra şehit annesi Melek Derin’e dershane öğretmenlerince plaket ve çiçek takdim edildi. Dershane öğretmenlerinden Selma Korkut“Geçtiğimiz aylarda ilçemize arka arkaya şehitlerimiz geldi. Biz de dershane olarak bu şehitlerimizden birisinin annesi olan Sayın Melek Derin’i yılın annesi seçerek, onların bizler için ne kadar değerli olduklarını belirtmek istedik. Cenabı Allah annemize bir evlat vererek kendisini sevindirdiği gibi, evladını peygamberlerden sonra ulaşılacak en büyük makam olan şehitlik mertebesine ulaştırarak da onurlandırmıştır. Sizin nezdinizde tüm şehit annelerimizin ellerinden öpüyorum” dedi.

Oldukça duygulandığı gözlemlenen şehit annesi Melek Derin de burada yaptığı kısa konuşmasında kendilerini hatırlayarak böylesi bir etkinliğe davet eden ve acılarını paylaşan insanlara teşekkür etmesinin ardından, ülkemizdeki terörün bir an önce bitmesini ve başka annelerin kendisinin yaşadığı acıyı yaşamamasını dilediğini belirtti.

ŞEHİT ANNESİ YILIN ANNESİ SEÇİLDİ
ŞEHİT ANNESİ YILIN ANNESİ SEÇİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2011 Çarşamba 01:16:05
Güncelleme :1 Haziran 2011 Çarşamba 09:09:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?