16
Mayıs
2024
Perşembe
MUĞLA

Şehit yakınlarına anlamlı vefa

Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde beyin kanaması geçirerek hayatını kaybeden kişinin organları, yakınları tarafından şehit ailelerine verilmek üzere bağışlandı. 

Beyin kanaması geçirerek hayatını kaybeden Fethiye Devlet Hastanesi aşçısı Cevat Tahancı'nın organları yakınları tarafından bağışlandı. İzmir Ege Üniversitesi ve Pamukkale Üniversitesi'nden dün gece saatlerinde Fethiye Devlet Hastanesi'ne gelen özel ekipler, düzenlenen operasyonla şahsın organlarını aldılar. Aile üyesi Okyan Tahancı, babalarının hayır yapmayı seven biri olduğu için bu kararı aldıklarını söyleyerek, "Babam çok fedakar bir insandı. Yaşasaydı eminim o da böyle olsun isterdi. Babamın beyin ölümü 18 Mart'ta gerçekleşince aklımıza şehitlerimiz geldi. Bir şehit veya gazi ailesinin veya çocuğunun babamın organlarına ihtiyaç duyabileceğini düşündük. Belki babamın organı ile yaşayabilecek. Onun için de organları bağışlama kararı aldık" dedi.
 
Cevat Tahancı'nın böbrek, karaciğer ve kalp kapakçığının alınarak Ege Üniversitesi ve Pamukkale Üniversitesi'nde bekleyen hastalara nakledileceği öğrenildi.

.
Yayın Tarihi : 19 Mart 2008 Çarşamba 17:59:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?