5
Mayıs
2024
Pazar
MUĞLA

Şehit yarbay anısına park

ŞEHİT YARBAY’IN ANISINA PARK

10 Haziran 2010’da görev uçuşu sırasında helikopterinin düşmesi sonucu şehit olan Milaslı Jandarma Pilot Yarbay Levent Tabak’ın adına Şevketiye Mahallesi’nde yaptırılan parkın açılışı 18 Mart Şehitler Günü’nde gerçekleştirildi.

Açılış törenine Muğla Vali Yardımcısı Mehmet Denizlioğlu, Muğla Milletvekili Fevzi Topuz, Milas Belediye Başkan Vekili İlknur Öner, Garnizon Komutanı Hv. Albay Coşkun Uçarcılar, Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Saylak, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Yüzbaşı Cemal İyigün, İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Kocabıyık, Belde Belediye Başkanları, Şehit Yarbay Levent Tabak’ın babası Mustafa Tabak, annesi Ayşe Tabak, kardeşi Bülent Tabak, meslek odaları ve siyasi parti temsilcileri, şehit yarbayın silah arkadaşları, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları ve mahalle sakinleri ile davetliler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan açılış töreninde ilk konuşmayı Şehit Yarbay’ın babası Mustafa Tabak yaptı. Böyle bir günde oğlu adına yaptırılan parkın açılışında bulunmaktan son derece gururlu olduğunu ifade eden baba Tabak, parkın yapımında emeği geçen başta Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat olmak üzere tüm belediye çalışanlarına teşekkür etti. Tüm şehitlerimizi saygıyla anan Mustafa Tabak son olarak gözyaşları içinde “Ey Şehit Oğlu Şehit İsteme Benden Makber, Avucunu Açmış Bekliyor Peygamber” dizelerini okuyarak sözlerine son verdi. Konuşmanın ardından açılış töreninin anısına Muğla Vali Yardımcısı Mehmet Denizlioğlu ve Belediye Başkan Vekili İlknur Öner tarafından baba Mustafa Tabak’a bir plaket ve Şehit Yarbay Levent Tabak’ın çerçeveli fotoğrafı takdim edildi.

Program gereği Milas Belediye Başkan Vekili İlknur Öner, açılışı yapılacak olan parkla ilgili teknik bilgiler verdiği konuşmasını gerçekleştirdi.

Yurtdışında bulunan belediye başkanı Muhammet Tokat’ın açılış ve şehitler günü ile ilgili mesajının okunmasının ardından ise Muğla Milletvekili Fevzi Topuz ve Muğla Vali Yardımcısı Mehmet Denizlioğlu açılış ile ilgili konuşmalarını gerçekleştirdiler.

Konuşmaların ardından ise parkın açılışına geçildi. Protokol ve Şehit Yarbay Levent Tabak’ın aile üyelerinin birlikte kestiği açılış kurdelesinden sonra, toplu olarak parkı gezilmesiyle tören sona erdi.

Milas Belediye Başkanvekili İlknur Öner şunları ifade etti:

“Milas Belediyesi tarafından Şevketiye Mahallesi Manolya Caddesi üzerinde yapılan Şehit Jandarma Pilot Yarbay Levent Tabak Parkı bin 712 metrekarelik bir alan üzerine kurulmuştur. Park içerisinde 180 metrekarelik çocuk oyun alanı ile 212 metre uzunluğunda yürüyüş yolu bulunmaktadır. Bu iki alanla birlikte spor aletlerinin zemini de renkli dökme kauçuk ile kaplanmıştır”

Milas Belediyesi’nin yeni yaptığı parklarda yakaladığı yüksek standartları bünyesinde barındıran parkın içerisinde yeniden dizayn edilen bir kuyu, oturma ve dinlenme alanları ile spor aletlerinin bulunduğu alanlar dikkat çekmektedir. Parkın büyük bir bölümü ağaç, çim ve çiçeklerden oluşan yeşil alan olarak ayrılmıştır. Parkın yeşil alanları otomatik sulama sistemi ile su israfı yapmadan sulanabilmektedir. Parkın aydınlatma sistemi bulunmakta ve bu sistem sayesinde geceleri de halkımıza hizmet verebilecektir.

Şehit Jandarma Pilot Yarbay Levent Tabak Şevketiye Mahallesi Manolya Caddesi üzerinde Milas Belediyesi tarafından yaptırılan adıyla yaşayacak olan parkımızda, Sevgiyle ve saygıyla daima hatırlanacaktır. Ruhu şad olsun”

ŞEHİT JANDARMA PİLOT YARBAY LEVENT TABAK’IN ÖZ GEÇMİŞİ

Jandarma Pilot Yarbay Levent Tabak 31 Ekim 1968 tarihinde Konya’da dünyaya geldi. 1986 yılında girdiği Kara Harp Okulu’ndan 1990 tarihinde Jandarma Teğmen olarak mezun olduktan sonra, 1990 yılında İstanbul Piyade Okul Komutanlığı’nda başladığı meslek yaşamının son görev yeri 2006 yılında Ankara Jandarma Hava Grup Komutanlığı Bünyesinde bulunan kısım komutanlığı ve eğitim subaylığı olmuştur.

Yarbay Tabak 1990 yılında başlamış olduğu meslek yaşamı boyunca göstermiş olduğu üstün başarı ve cesareti sayesinde amir ve üstlerinin takdirini kazanarak içerisinde “ Üstün Cesaret ve Feragat Madalyası ile Üstün Cesaret ve Feragat Şerit Rozet Beratı” da bulunan 32 adet takdir ve ödül almıştır.

Jandarma Pilot Yarbay Levent Tabak 10 Haziran 2010 tarihinde Giresun’da görevli iken, Tokat İli Şehitle Yaylası mevkiinde meydana gelen helikopter kazası sonucu şehit olmuştur.

Şehit Jandarma Pilot Yarbay Levent Tabak evli ve 2 çocuk babasıydı.

(MH-

ŞEHİT YARBAY’IN ANISINA PARK
ŞEHİT YARBAY’IN ANISINA PARK
ŞEHİT YARBAY’IN ANISINA PARK
İHA
Yayın Tarihi : 18 Mart 2011 Cuma 18:37:03
Güncelleme :18 Mart 2011 Cuma 18:53:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?