6
Mayıs
2024
Pazertesi
MUĞLA

Şehitler ve Gaziler Günü için tören

Bodrum İlçesi'nde, 19 Eylül Şehitler ve Gaziler Günü dolayısıyla tören düzenlendi. 

Belediye Meydanı'nda sabah saatlerinde Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başlayan törende saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu. Törende konuşan Muharip Gaziler Derneği Bodrum Şube Başkanı Hasan Külcü, "Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e, 19 Eylül 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nce gazilik unvanının verildiği gün olan 19 Eylül, ülkemizde Gaziler Günü olarak kutlanıyor. Bu vesileyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizin ve gazilerimizin önünde şükranla eğiliyorum" dedi. 

Edebiyat öğretmeni Hasan Tekin'in bir gazi astsubayın anısını okuduğu tören sonrası Gaziler Günü dolayısıyla Muharip Gaziler Derneği Bodrum Şubesi'nde bir kokteyl düzenlendi. 

Törene, Bodrum Kaymakamı Abdullah Kalkan, Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Çağatay Erdoğan, Bodrum Cumhuriyet Başsavcısı Adil Acar, İlçe Emniyet Müdürü Yılmaz Özden, İlçe Jandarma Komutanı Metin Alkaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özcan, Muharip Gaziler Derneği Bodrum Şubesi üyeleri, siyasi parti temsilcileri, gazi yakınları ve Bodrum'daki ilköğretim okulları ve lise öğrencileri katıldı.
İHA
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2006 Salı 15:57:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?