4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

Seki'de kuduz paniği

FETHİYE’NİN SEKİ BELDESİNDE KUDUZ PANİĞİ

Fethiye’nin Seki Beldesi Yayla Çobanisa Köyü’nde 3 hafta önce belirlenen kuduz hastalığının Seki Beldesi’nin tamamına yayılmaya başladığı bildirildi.

Seki beldesine bağlı bir köyden sonra Sarı Ceviz Mahallesi’nde de kuduz tehlikesi nedeniyle aşılanmanın pazartesi günü veterinerler tarafından yapılacağı ve hafta içinde de Türk Hava Kurumu’yla birlikte havadan Seki Beldesi’ne ilaçlama yapılacağı öğrenildi.

Çobanisa Köyü’nde 25 gün önce bir ineğin kuduz nedeniyle ölmesi üzerine köy karantina altına alınmıştı. Şimdi aynı beldeye bağlı Sarı Ceviz Mahallesi de kuduz tehlikesiyle karşı karşıya. Mahallede yabani bir tilkinin koyunları ısırmasıyla birlikte ölen hayvanlardan alınan numunelerin pozitif olduğu açıklandı. Fethiye İlçe Tarım Müdürlüğü ölen koyunlardan iki tanesinin başlarını keserek Bornova Veteriner Kontrol Araştırma Enstitüsü’ne gönderdi. Yapılan incelemeler sonucunda koyunlarda kuduz hastalığı olduğu tespit edildi. Bunun üzerine tarım müdürlüğü stoklarında bulunan aşıları uygulamaya başladı. Pazartesi günü yeni gelecek aşılarla birlikte Seki beldesinde bulunan inek, öküz, keçi, koyun, kedi, köpek, tavuk, horoz gibi hayvanların aşılanacağı belirtildi.

Fethiye İlçe Tarım Müdürü Fahri Alaşan “Seki beldesinin bir köyünde 25 gün önce bir kuduz vakası oldu. Şimdi de aynı beldede bir mahallemiz kuduz tehdidi altında. Biz gereken önlemleri alarak hayvanlarımızı aşılayamaya başladık. Stoklarımızdaki aşılarımız bitti. Pazartesi günü yeni gelecek aşılarla birlikte Seki beldesindeki her hayvanı aşılayacağız. Ayrıca Tarım ve Köy İşleri Bakanlığımız, Türk Hava Kurumu’yla ortaklaşa havadan ilaçlama çalışması yapacak. Özellikle yabani hayvanların yaşadığı bölgelere ilaçlama yaparak kuduzun önüne geçmeye çalışacağız” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2010 Cuma 15:47:02
Güncelleme :8 Ocak 2010 Cuma 18:30:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?