8
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

Sel bölgesine 400 bin lira

Muğla Valisi Fatih Şahin, Muğla ve ilçelerinde etkili olan şiddetli yağışla ilgili hasar tespit çalışmasının tamamlandığını belirterek, ''Ankara'dan ilk aşamada 400 bin lira gönderildi. Gönderilen parayı ilk aşamada, evlerini su basan ve sel nedeniyle maddi kaybı olan vatandaşlarımıza vereceğiz'' dedi.

Şahin, düzenlediği basın toplantısında Muğla ve ilçelerinde geçtiğimiz hafta etkili olan şiddetli yağış sonrasında başlayan hasar tespit çalışmalarının tamamlandığını bildirdi.

Kargıcak Çayı'nın taşması sonrasında sel yaşanan Köyceğiz ilçe merkezindeki hasar tespit çalışmalarının da sona erdiğini belirten Fatih Şahin, ''Köyceğiz Gölü'nün su seviyesi yükseldiği için hasar tespit çalışması yapılamayan sahil kesimlerde çalışmalar tamamlandı. Sel sonrasında yaşanan elektrik kesintisi de ekiplerin yoğun çalışması ile giderildi. Ayrıca, şiddetli yağışlarda su altında kalan 8 bin 500 dekar tarım arazisiyle ilgili hasar tespit çalışması da tamamlandı'' dedi.

Yaşanan şiddetli yağış ve sel sonrasında Ankara'dan maddi kayba uğrayan vatandaşların kayıplarının karşılanması amacıyla 400 bin lira gönderildiğini anlatan Şahin, ''Gönderilen parayı ilk aşamada, evlerini su basan ve sel nedeniyle maddi kaybı olan vatandaşlarımıza vereceğiz. Hasar tespit çalışmasıyla ilgili herhangi bir aksama yok. Muğla il merkezinde tespit edilen rakamları da sizlerle paylaşacağız'' diye konuştu.

-Muğla'da yaşanan şiddetli yağışlar-

Muğla il merkezi, Köyceğiz, Fethiye ve Ula ilçelerinde geçen hafta yaşanan ve maddi hasara neden olan şiddetli yağışlar sonrasında, 8 bin 500 dekar tarım arazisi sular altında kalmıştı.

Şiddetli yağış ve sel nedeniyle 3 bini Köyceğiz'de 7 bin 200'ü Ula'da olmak üzere toplam 10 bin 200 arı kovanı ve 6 sera zarar görmüş, il genelinde 46 konut, 14 iş yeri ve 2 ahırda maddi hasar meydana gelmişti.

 

AA
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2012 Pazartesi 15:09:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?