4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

Sen misin Tekel işçilerine destek veren!

MUĞLA'nın Milas ve Yatağan ilçelerindeki Yeniköy Elektrik Üretim ve Dağıtım A.Ş.'de (YEAŞ) çalışan toplam 550 işçiye, Tekel çalışanlarının eylemine destek amacıyla geçen 4 Şubat'ta işe gitmedikleri gerekçesiyle, savcılık tarafından biner TL para cezası verildi.

Maden- İş Sendikası Yatağan Şube Başkanı Süleyman Girgin, cezalara itiraz edeceklerini söyledi.

Türk- İş, DİSK, Hak- İş, KESK ve Türkiye Kamu- Sen'in yanısıra bazı meslek örgütlerinin de katılımıyla Türkiye genelinde, Tekel işçilerinin özelleştirmeye karşı özlük haklarını koruma mücadelelerine destek için 4 Şubat'ta 08.00- 17.00 saatleri arasında işçiler, üretimden gelen güçlerini kullanarak mesailerine gitmedi. Milas ve Yatağan Cumhuriyet savcılıkları, eyleme destek vererek, işe gitmeyen toplam 550 YEAŞ çalışanına, ‘kanun dışı grev ve lokavt’ suçundan biner TL para cezası kesti. Ceza ödeme tebligatlarını almak üzere 25 işçi, bugün öğle saatlerinde Milas Adliyesi'ne geldi. 10 gün içinde para cezasını Maliye'ye ödemeyen işçiler hakkında kamu davası açılacağı bildirildi.

Ödeme tebligatlarını almaya gelen işçilere eşlik eden Maden- İş Sendikası Yatağan Şube Başkanı Süleyman Girgin, 4 Şubat'ta ülke genilinde Tekel işçilerine destek amacıyla işçilerin kendilerini izinli sayarak görevlerinin başına gitmediklerini belirterek, “Bu bir genel grev değildi. İşçiler, anayasadaki, kanunlardaki haklarından yararlanarak kendilerini izinli saydılar. Zaten bundan dolayı iş yerinden o günkü yevmiyelerini alamadılar. Bir takım kesintileri de oldu. Bir bedel ödenecekse zaten onun bedelini ödediler. Kanunlara saygılıyız. Hukukçularımızla görüşüp yarın işçilere verilen 1000'er TL'lik para cezalarına itiraz edeceğiz” dedi.

 

Hürriyet
Yayın Tarihi : 3 Mart 2010 Çarşamba 16:54:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?