4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

Servis şoförleri bilgilendirildi

SERVİS ŞOFÖRLERİ BİLGİLENDİRİLDİ

Marmaris’te eğitim ve öğretim yılının başlamasının ardından ilçe, beldeleri ve köylerinde hizmet veren öğrenci servis araçlarının sürücüleri bilgilendirme toplantısında uyulması gereken kurullar hakkında bilgi verildi.

Marmaris Sabancı Anadolu Lisesi konferans salonunda yapılan bilgilendirme toplantısına öğrenci taşıyan servis araçlarının tamamına yakınının yanı sıra, İlçe Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan, Marmaris Trafik Ekipler Amiri Hüseyin Çetiner, Marmaris Jandarma Komutanlığı’ndan Astsubay Başçavuş Adem Gün, Şöförler Odası Başkanı İbrahim Tarım katıldı.

Açılış konuşmasını yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan, “Çocuklar geleceğimiz. Onların en güvenli şekilde okuldan evlerine veya evlerinden okullarına gidip gelmeleri konusunda birtakım olmazsa olmazlarımız var. Bu anlamda ben sizlere geçen eğitim-öğretim dönemi için ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Burada bahsi geçenler Türkiyemizin geleceğine yön verecek olan yavrularımız, bu konuda herkesin üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerekiyor. Geleceğimiz olan çocuklarımızı taşırken uyulması gereken ve yerine getirilmesi gereken kurallar var. Örneğin araçlarda yasaların belirttiği normda rehber personel bulundurulması, araç yaşının 12’den büyük olmaması, araçların periyodik bakımlarının tam ve zamanında yaptırılması gibi, bu kuralları uyarsak bir sorun yaşanmaz. Biz Marmaris İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak sizlere yetki alanımız dahilinde her türlü yardımı yapmaya hazırız” dedi.

Trafik Ekipler Amiri Hüseyin Çetiner de, servis olarak kullanılan araçların teknik özellikleri hakkında bilgi verdi. İlçe Jandarma Komutanlığı temsilcisi Astsubay Başçavuş.Adem Gün ise “Öğrenci servis taşımacılığı işinin yasa ve yönetmelikler çerçevesinde yapılması gerekiyor. Bizler kendi sorumluluk alanlarımızda yapacağımız denetimlerde bu usul ve esaslara dikkat edeceğiz” diye konuştu.

Toplantıda söz alan servis şoförleri ise, özellikle araçlarında rehber olarak çalışacak kişilerle ilgili yönetmelik kararının uygulanacağı kararına tepki gösterdiler. Öğrenci taşımacılığı yönetmeliğinde yer alan “öğrenci servislerinde rehber olarak görevlendirilecek kişilerin 22 yaşından büyük en az lise mezunu olması gerekir” maddesinin, Marmaris özgülünde uygulamasının kendilerini zor durumda bırakacağını belirten servis şoförleri, “Bu konuda bize bir esneklik tanınmazsa bu işi yapamayız kontakları hep birlikte kapatırız” dediler

SERVİS ŞOFÖRLERİ BİLGİLENDİRİLDİ
SERVİS ŞOFÖRLERİ BİLGİLENDİRİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 1 Ekim 2010 Cuma 16:46:04
Güncelleme :1 Ekim 2010 Cuma 17:09:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?