4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

Servis şoförlerine uyarı

SERVİS ŞOFÖRLERİ UYARILDI

Muğla merkez ve köylerinde hizmet veren öğrenci servis araçlarının sürücülerine Şoförler Odası ve Muğla İl Emniyet Müdürlüğü işbirliğinde bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Şoförler Odası toplantı salonunda yapılan bilgilendirme toplantısında, servis şoförlerinin uyması gereken kurallar ve alınması gereken tedbirler ele alındı.

Öğrenci taşıyan servis araçlarının tamamına yakınının katıldığı toplantıya, İl Emniyet Müdürü Kadir Ay, Şoförler Odası Başkanı Arif Tuna, Bölge Trafik Müdürü İlhami Doğangüzel, Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Yunus Kurcan ve Çocuk Şube Müdürü Oğuz Kaan Akçal katıldı. Toplantının açılışında konuşan İl Emniyet Müdürü Kadir Ay, 2010-2011 eğitim ve öğretim yılının başlaması nedeniyle öğrenci servis araçlarının öğrencileri taşırken uyması gereken kurallar hakkında bilgi verdi. Ay, “Çocuklar geleceğimiz. Geçmişte öğrenci servis araç sürücüleri ile ilgili yaşanan olumsuzlukların yeni dönemde yaşanmaması için herkesin üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerekiyor. Geleceğimiz olan çocuklarımızı taşırken uyulması gereken ve yerine getirilmesi gereken kurallar var. Bu kuralları uyarsak bir sorun yaşanmaz. Biz Muğla İl Emniyet Müdürlüğü olarak sizlere görev alanımız dahilinde her türlü yardıma hazırız. Başta ben olmak üzere, ilgili birim müdürlerimizi direk arayabilirsiniz. Bizlere ulaşabileceğiniz cep telefonlarımız sizler verilecek” dedi.

Bölge Trafik Müdürü İlhami Doğangüzel, öğrenci servis araçlarının sürücülerini uyması gereken kurallar hakkında bilgi verirken, “Şoförler görevleri esnasında sigara içmeyecek ve içilmesine de müsaade etmeyecek. Her servis aracı bir rehber öğretmen bulundurmak zorunda. Araçların arka bölümlerinde öğrencilerin iniş ve binişleri esnasında kırmızı ışık veren büyük harflerle yazılmış ‘Dur’ yazısı bulundurmak zorunda. Okul servis araçlarının yaşları 12 yaşından büyük olmamalı. Taşıtlarda her öğrenci için bir emniyet kemeri bulundurulmak zorunda” dedi.

Toplantıda okul servis araçlarının sürücüleri şehir içinde ve şehir dışında yaşadıkları sıkıntıları ilgili birim müdürlerine aktardı. Okulların açılmasının ilk haftasında sıkı denetim yaptıklarını belirten Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Yunus Kurcan, “İlk hafta mümkün olduğunca okul servis araçlarına ceza yazmamaya özen gösteriyoruz. Herkes kurallara riayet ettiği sürece öğrencilerimizin riskten uzak bir ulaşımı sağlanacak” diye konuştu.

SERVİS ŞOFÖRLERİ UYARILDI
İHA
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2010 Perşembe 12:55:01
Güncelleme :23 Eylül 2010 Perşembe 14:28:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?