4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

Şerzan Kurt gerginliği

ŞERZAN KURT'UN VURULDUĞU CADDEYE KARANFİL

Muğla Üniversitesi İİBF öğrencisi Şerzan Kurt'un arkadaşları, Muğla Sınırsızlık Meydanı'nda toplanarak sloganlar attı. Geniş güvenlik önleminin alındığı olay esnasında, Muğla'ya Milas'tan da öğrenciler geldi.

Şerzan Kurt'un ölümü hakkında Sınırsızlık Meydanı'nda basın açıklaması yapılmasının ardından yaklaşık 200 kişilik topluluk, Şerzan Kurt'un vurulduğu Recai Güreli Caddesi'ne giderek caddeye karanfil bırakmak istedi. Bu isteğe karşı çıkan emniyet güçleri, grubun dağılması yönünde uyarıda bulundu. Olay yerine gelen Muğla Emniyet Müdürü Kadir Ay, öğrencilerin slogan atmamasını isteyerek gruba izin verdi. Muğla emniyetine bağlı çevik kuvvet polisleri ile özel harekat timleri de 300 metrelik yürüyüşte gruba eşlik etti. Grup, Şerzan Kurt'un vurulduğu yere giderek karanfil bıraktı.

Daha sonra yeniden Sınırsızlık Meydanı'na dönen öğrenciler slogan atmaya başladılar. Bu sırada Sınırsızlık Meydanı'nın karşısında toplanan Muğlalılar, gruba tepki gösterdi. Bunun üzerine Şerzan Kurt'u anmaya gelen grup ile Muğlalı grup arasında kısa süreli sözlü sataşma yaşandı. Emniyet güçleri 2 tarafı da yatıştırdı. Şerzan Kurt'u anmaya gelen grup, çevik kuvvete bağlı polisler eşliğinde dağıldı.

ŞERZAN KURT'UN VURULDUĞU CADDEYE KARANFİL
ŞERZAN KURT'UN VURULDUĞU CADDEYE KARANFİL
İHA
Yayın Tarihi : 6 Haziran 2010 Pazar 22:19:04
Güncelleme :7 Haziran 2010 Pazartesi 00:30:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?