4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

Sevinçten zeybek oynadılar

DANIŞTAY KARARI KÖYLÜLERE ZEYBEK OYNATTI

Danıştay 8. Daire Mahkemesi’nin Muğla’nın Marmaris İlçesi Osmaniye Köyü’nde çıkartılmak istenilen Mangan madeni hakkında esastan kararı bozması köylüleri sevindirdi.

Osmaniye Köyünde toplanan köylüler ve yerel yöneticiler Danıştay’ın verdiği bu kararı kutladı. CHP’li Kutlamalara İl Genel Meclis üyeleri Dursun Kaplan ve Suat Esin, Marmaris Belediye Başkanı M. Ali Acar, Turunç Belde Belediye Başkanı CHP’li Ali Fuat Fidan, Beldibi Belde Belediye Başkanı MHP’li İdris İspirli, Martab Yürütme Kurulu Başkanı Asım Geniş, Çevreciler ve civar köylerden çok sayıda köylü vatandaş katıldı.

Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Bölge insanı yönetici halkı sivil toplum örgütleri ve özellikle köylüsüyle örnek bir mücadele vermiştir. Bu mücadele yerinde yapılmıştır. Halka rağmen toplum ve bölge menfaati olmayan konularda başarılı olmak sonuca gitmek anlamında önümüze çıkacak tablodur. Yaklaşan sezon öncesi böyle güzel bir kararı paylaşmak için burada olmak 2010 sezonuna güzel bir başlangıç olarak düşünüyorum. Birlik beraberlik olduktan sonra toplumsal çıkarlar için çarptıkça üstesinden gelebiliriz diye düşünüyorum. Hukuk devleti her zaman sığındığımız yasal devlet bunu gerektiriyor”

Köylülerin avukatlığını üstlenen Avukat Necmettin Yankol ise “Danıştay’ın esasa ilişkin bozma kararı ile birlikte Osmaniye ve Marmaris’te madene dur denmiştir. Bu karar bölgede daha önceden verilen 41 maden arama iznini de etkileyecektir. Önümüzdeki hafta bu kararı emsal göstererek diğer ruhsatlarında iptalini talep edeceğiz. Bu yola çıktığımızda diğer sivil toplum örgütlerinden büyük destek gördük. Köylümüzün bu sorunuyla ilgilenirken hiçbir maddi talepte bulunmadım” diye konuştu.

Muhtarlık önünde bir kahvaltı düzenleyen Osmaniye Köyü Muhtarı Hasan Hüseyin Ceylan “Maden konusunda yaklaşık 3 yıldır vermiş olduğumuz mücadelede haklılığımız artık ortaya çıktı. Artık çok gururluyuz. Bizlerden bu güne kadar desteklerini esirgemeyen İl Genel Meclisi üyelerimiz, belediye başkanlarımız, çevreci dostlarımız ve çevreyi seven herkese tekrar teşekkür ederim” dedi.

Konuşmaların ardından Osmaniye köyünde üretilen çam balı eşliğinde kahvaltı eden köylüler ve yöneticiler daha sonrasında verilen bu karar karşısındaki sevinçlerini tutamayarak müzik eşliğinde zeybek ve oyun havaları oynadılar.

DANIŞTAY KARARI KÖYLÜLERE ZEYBEK OYNATTI
DANIŞTAY KARARI KÖYLÜLERE ZEYBEK OYNATTI
İHA
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2010 Cumartesi 16:08:03
Güncelleme :10 Nisan 2010 Cumartesi 16:21:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?