16
Mayıs
2024
Perşembe
MUĞLA

Sezer: DTP'nin çıkışı tehlikeli

Muğla'nın Milas ilçesine bağlı Ören beldesine partiye katılımlar için gelen Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Zeki Sezer, DTP'li Ahmet Türk'ün Türklerin Kürtlere soykırım uyguladığı yönündeki iddialarını 'tehlikeli bir çıkış' olarak nitelendirdi. Partisinin Ören belde teşkilatı hizmet binasının açılışında gazetecilerin sorularını cevaplayan DSP Genel Başkanı Sezer, Ahmet Türk'ün deneyimli bir politikacı olduğunu, o yüzden bu sözün nereye gideceğinin farkında olması gerektiğini ifade etti.

Konuyla ilgili kendisine yöneltilen bir soruyu cevaplayan Sezer, şöyle konuştu: "DTP bu tavrıyla parlamentoda olmanın avantajını doğru kullanmamış oluyor. DTP barış için katkıda bulunabilir diye düşünülmüştü. Açık söylemeliyim ki ben de onlardan birisiydim. Ama görülen o ki kendini terör örgütünden soyutlamakta zorlanıyor DTP. Üstelik o söylediği sözün nereye gittiğinin farkında mı, bilerek mi söyledi emin değilim. Ne demek Kürtlere soykırım?"


Bu ülkede 30 bin şehit olduğunu anlatan Sezer, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu ülkede cumhurbaşkanı, bakan, meclis başkanı, her kademede kamu görevlisi Kürt kökenli vatandaşlarımız oldu. Bizi bir ayırımcılık yapıyormuş gibi göstermeye çalışmak son derece büyük haksızlık. O yüzden talihsiz bir açıklama olmasının yanı sıra tehlikeli bir açıklama. Ahmet Türk deneyimli bir politikacı. Sözün nereye gideceğini bilmeden söylemiş olamaz. Bilerek söylemişse daha da tehlikelidir."

iha
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2008 Perşembe 22:54:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?