22
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

SGK'da taksit kuyruğu

Soysal Güvenlik Kurumu Muğla İl Müdürlüğü tarihinin en yoğun günlerinden birisini yaşıyor. 

Sosyal Güvenlik Kurumu’na sigorta prim borcu bulunan Bağ-Kur’lu ve işverenlerin borçlarının yeniden yapılandırılmasına yönelik olarak çıkarılan yasa doğrultusunda başvurular Haziran ayında başlarken, 28 Temmuz günü sona erecek. 

Sosyal Güvenlik Kurumu Muğla İl Müdürlüğü yığılmaların önüne geçilmesi için başvuruların son güne bırakılmaması yönünde uyarı açıklamaları ve tanıtım CD’leri yayınlamasına rağmen, vatandaşlar başvurularını son günlere bırakınca kurum içinde ve dışında büyük yığılmalar oldu. Sosyal Güvenlik Kurumu yetkili ve personeli başvuruları işleme koymak için gece geç saatlere kadar büyük bir titizlikle çalışıyor. 

Ülke genelinde bugüne kadar toplam 681 bin kişi borçlarını yeniden yapılandırmak için başvururken, 13 Temmuz-23 Temmuz tarihleri arasında Muğla il genelinde yeniden yapılandırma başvurusu yapanların sayısı ise 8 bin 933. Muğla il genelinde yapılandırma çerçevesinde tahsil edilecek prim borcunun tutarı ise 42 milyon YTL.
Yeniden yapılandırma çerçevesinde, prim borçlarının peşin olarak ödeyenlere yüzde 85’lere kadar varan oranlarda indirim yapılıyor. Prim borçlarını taksitler halinde ödemek isteyenler ise 12 ay ve 24 ay ödeme planı yaptırabiliyor. Borçlular, yapılandırmayı yaptırdığı tarihi takip eden ayda ödemelerine başlıyor.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Temmuz 2008 Çarşamba 20:36:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?