5
Mayıs
2024
Pazar
MUĞLA

SGK’dan esnafa önemli uyarı

MUĞLA SGK’DAN ESNAFA GÖZDAĞI

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Muğla İl Müdürü düzenlediği kahvaltıda basın mensupları ile bir araya geldi. Basın toplantısında İl Müdürlüğü’nün 2010 yılı çalışmalarını değerlendiren İl Müdürü Şahin, 2011 hedefleri hakkında da bilgi verdi. Muğla il genelindeki 802 bin nüfusa 272 personel ile hizmet verdiklerini ifade eden Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Naci Şahin, “Kurumumuza gelen vatandaşların yüzde 92’lik bölümünün işlerini aynı gün içinde çözüyoruz. Diğer yüzde 8’lik oranı ise belgesi eksik olanlar oluşturuyor. 2010 yılında sigortalı sayısı ciddi bir artış gösterdi. Beş ilçe merkezinde açtığımız merkezlerle mükelleflere en iyi hizmeti vermeye çalışıyoruz” dedi.

KAYITDIŞI İLE ETKİN MÜCADELE YAPIYORUZ

Sosyal Güvenlik Kurumu Muğla İl Müdürü Naci Şahin en büyük amaçlarının vatandaş memnuniyetini en üst seviyeye çıkarmak olduğunu, bütün işverenleri çalışanlarını sigortalı yapmamaları konusunda kimseye acımayacaklarını da ifade etti. Şahin, işverenlerin sigortasız eleman çalıştırmalarıyla ilgili 13 denetim elemanının çalıştığını belirterek, “Denetimler sonucunda 2009 yılında kayıt dışı çalışan 927 kişiyi sigortalı yaptık, 2010 yılı içinde ise yaptığımız etkin çalışmalar çerçevesinde yine kayıt dışı çalıştığını tespit ettiğimiz 3 bin 121 kişiyi kayıt altına aldık. Denetime gidilen iş yerlerinde sigortasız çalışanlar varsa tespit edip uyarıyoruz. Eğer işverenler sigortalı çalıştırmama konusunda ısrarcı olurlarsa, hiç acımadan cezai işlem uyguluyoruz. Örneğin biz kurum olarak emniyet ekiplerinin bir eroin baskınında yakaladığı kişilerin sigortası var mı yok mu, biz ona bakarız. Diğer konular emniyetin konusu. Biz her zaman kurumumuzun ilkeleri doğrultusunda görev yapıyoruz. Devletin hakkını kesinlikle kimseye yedirtmem” dedi.

BORÇLU MÜKELLEFLER YAPILANDIRMADAN YARARLANSINLAR

Borçların yapılandırmasıyla ilgili maddenin mecliste olduğunu ifade eden İl Müdürü Şahin, “Kurum olarak üç aydır icra işlemlerini durdurduk. Yalnızca borçlu mükelleflere ödeme emri gönderiyoruz. Borçlu mükellefler çıkacak yapılandırmadan mutlaka yararlansınlar. Yapılandırma sonrasında yararlanmayan işverenlere icra işlemi yapılacak. Borçlu mükellefler bizimle karşı karşıya kalmak ve mağdur olmak istemiyorlarsa, yapılandırmadan yararlansınlar” dedi.

SGK’NIN 2011 HEDEFLERİ

Basın toplantısında kurumun 2011 hedeflerini de açıklayan Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Naci Şahin, “2011 yılında öncelikle Fethiye, Bodrum ve Milas’taki merkezlerimize bu ilçelerde sahip olduğumuz arsalarda yeni hizmet binaları yapmak istiyoruz. Mevcut ana hizmet binamızı tadilata alıp, daha modern bir bina haline getirmeyi arzuluyoruz. Tasfiye edilmiş tüm dosyaların işlemlerini 31 Temmuz 2011 tarihine kadar tamamlamayı hedefliyoruz. Özel sektör mantığı ile görev yapıp, vatandaş memnuniyetini yine her zamanki gibi ön planda tutacağız. Okullarımızda düzenleyeceğimiz etkinliklerle sosyal güvenliğin ne olduğunu anlatacağız ve öğrencilere sosyal güvenlik bilincini aşılayacağız. Hizmet kalitesinin daha da arttırılması için hizmet içi eğitim çalışmalarına ağırlık vereceğiz. Mermer ocakları, restoran, barlar, lokantalar ve otelleri daha sık denetleyerek sigortasız işçi çalıştırılmasını engellemek için yoğun çalışma sergileyeceğiz” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Ocak 2011 Çarşamba 11:48:02
Güncelleme :26 Ocak 2011 Çarşamba 11:53:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?