16
Mayıs
2024
Perşembe
MUĞLA

Sıcaklar Marmaris'i kuşattı

Marmaris ilçesinde 40 dereceye ulaşan sıcaklar, turistleri bunaltmaya başladı.
Hava sıcaklığının 40 dereceye ulaştığı Marmaris'te, yerli ve yabancı turistler plaj, havuz ve su parklarına akın ediyor. Aşırı sıcaklardan korunmak isteyenler otellerde çalınan müzik eşliğinde yağmur dansı yaparak serinliyor. Günün en sıcak saatinde, oteldeki solistler tarafından çeşitli yarışmalar düzenleniyor. En ilgi çeken yarışmalardan havlu sıkma yarışmaları yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Sıralı dizilmiş sandalyeler üzerine oturan turistler, ıslatılan havluyu sıkarak suyunu çıkarmaya çalışıyor. İki grup halinde yapılan yarışma da, havlunun sıkıldığı sudan bir kovayı en erken dolduran grup yarışmayı kazanıyor. Daha sonra gruplar birbirlerine kovayla su dökerek serinlemeye çalışıyor.


İngiltere'den Marmaris'e tatile gelen Jennie Hapkins, tatil yapmak için Türkiye'nin güzel bir yer olduğunu belirterek, "Türkiye ve Marmaris'i çok seviyorum. Ben 20 yaşındayım ve öğrenciyim. Tatil yapmak için burayı tercih ettim. Çünkü burada eğleniyorum" dedi.


18 yaşındaki Rus turist Jane Mema ise, Marmaris'e hayran kaldığını söyleyerek, "Burası çok güzel. Eğlenceli ve keyif verici. Çok güzel etkinlikler yapılıyor. Ülkemden buraya geldiğim için sevinçliyim. Her yıl Marmaris'i tercih ediyorum. Bu benim için bir vazgeçilmez oldu" diye konuştu.


Hollanda'da market işletmeciliği yapan Kim Zanoli (26) ile Padriciauld Wovdu da, deniz ve plajın bambaşka bir tadı olduğunu, tatil için Türkiye'nin iyi bir adres olduğunu söylediler.

..
Yayın Tarihi : 22 Haziran 2008 Pazar 13:39:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?