16
Mayıs
2024
Perşembe
MUĞLA

Sıcaktan bunalan denize koştu

Yaz sezonunun en sıcak günlerinin yaşandığı Muğla’da tatil beldesi Akyaka’da, vatandaşlar haftanın ilk günü olmasına rağmen sabahın erken saatlerinde sahil kumsalında ve denizde serinlemeye çalıştılar.


Meteoroloji yetkilileri, Ağustos ayının en sıcak günlerinin bu hafta içinde yaşanacağını açıklarken, Muğla’da hava sıcaklığı 41 derece ölçülürken, nem oranı Muğla Merkezde yüzde 66, Akyaka sahilinde bu oran yüzde 37 olarak açıklandı. Muğla sahil şeridindeki Bodrum, Marmaris ve Fethiye gibi önemli turizm merkezlerinde hava sıcaklığı 40-43 dereceyle kadar çıkarken, nem oranı da yüzde 35-40 olarak belirlendi.


Muğla merkeze en yakın sahil beldesi Ula’nın Akyaka beldesinde, sabahın erken saatlerinde yerli ve yabancı turistler denize akın ederken, sahilde güneşlenmek yerine tekne turuna çıkanlar da çoğunlukta idi. Pazartesi ve Perşembe günleri Kuşadası, Didim, Bodrum, Marmaris ve Fethiye gibi turistik ilçelerden Akyaka’dan Sedir Adası turuna çıkan çoğunluğu Rus turistler, sıcak havayı deniz yüzeyinde ve adalarda geçirmeyi tercih etti.


Akyaka sahilinde sıcak havadan korunmaya çalışanların çoğunluğu ise çocuklar. Aileler çocuklarını denizde şişme simitlerle serinletmeye çalışırken bazı çocuklar da sahil kenarında kumda oynamayı tercih etti.

iha
Yayın Tarihi : 18 Ağustos 2008 Pazartesi 17:27:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?