27
Nisan
2024
Cumartesi
MUĞLA

Sıcaktan bunalanların tercihi

Sıcak havadan etkilenen Avrupalı, Rus, İskandinav ve yerli turistler serinlemek ve hatıra fotoğrafı çektirmek için şelaleye geliyor.Turistler şelale bölgesinde su serinliği nedeniyle Turgut Şelalesi'nde 1 saatten fazla kalarak su serinliğinde hatıra fotoğrafı çektirmeyi tercih ediyor.

Sıcaklığın 30 derece civarında olduğu Turgut Şelalesi, her gün binlerce kişiyi ağırlıyor. Sıcaklardan bunalanlar, Turgut Şelalesi’ne giderek serinliyorlar. Turgut Şelalesi Marmaris’e 30 km. uzaklıkta olan şelale, çam ve çınar ağaçları arasında bulunuyor. Hava sıcaklığının üst düzeye çıktığı saatlerde, sıcaklık 30 derece civarında oluyor.

Şelaleye, safari jipleriyle ve özel araçlarıyla gelen yerli ve yabancı turistler, burada terlemediklerini belirterek, “Aşırı sıcaklar buraya uğramıyor” diye konuşuyorlar. Marmaris merkezde sıcaklığın güneşte 40 dereceye yaklaştığını hatırlatan yerli ve yabancı turistler, “Burası doğa harikası bir yer ve oldukça serin. Sıcaklık yok, rutubet yok. Her tarafta aşırı sıcak varken, burada serinliğin tadını çıkarıyoruz” diye konuşuyor.

Şelaleye gelenler, yeşillikler içinde, denizden yaklaşık 100 metre yüksekteki sulara kendilerini bırakarak gönüllerince eğleniyorlar. Turgut köyünün dağlarından çıkan suların meydana getirdiği şelale, geçmiş yıllara göre suyu azalmasına rağmen halen en çok ziyaret edilen yerlerin başında geliyor.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2013 Salı 14:23:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?