4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

Şiddetli yağış ve fırtına uyarısı!

MİLAS’A ŞİDDETLİ YAĞIŞ VE FIRTINA UYARISI

Muğla’nın Milas ilçesinde vatandaşlar şiddetli yağış ve fırtına sonrası oluşabilecek sel baskınları ve diğer olaylara karşı uyarıldı.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre; Muğla ve Milas’ta 07 Şubat 2010 pazar gününün ilk saatlerinde başlayacak olan lodos fırtınası 08 Şubat 2010 pazartesi akşam saatlerine kadar devam edecek. Saatteki hızının 60-80, hamlesinin ise 90-100 km/h olacağı tahmin ediliyor.

Cumartesi gece yarısından itibaren Muğla çevrelerinde sağanak yağışın, pazar ve pazartesi günleri kuvvetli lodosla birlikte etkili yağış şeklinde olacağı belirtildi. Pazar günü Muğla ve Milas’ta aşırı yağışın hayatı olumsuz yönde etkileyeceği ifade edildi. Hava sıcaklığının lodosla birlikte Türkiye genelinde 2 ile 4 derece artarak mevsim normalleri civarında seyredeceğini kaydedildi. Milas’ta ise en düşük ve en yüksek sıcaklığın 5 ile 15 derece arasında değişeceği belirtildi.

Meteoroloji Müdürlüğü’nün tahminlerine göre Milas’ta pazar ve pazartesi günü kuvvetli sağanak yağış; salı, çarşamba ve perşembe günleri ise sağanak yağış etkili olacak.

Vatandaşlar, pazar ve pazartesi günleri Milas’ta kuvvetli lodosla birlikte etkili yağışların neden olabileceği; su baskını, sel, heyelan, soba ve baca gazı zehirlenmeleri, çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi gibi olumsuz şartlara karşı tedbirli olmaları konusunda uyarıldı.

MİLAS’A ŞİDDETLİ YAĞIŞ VE FIRTINA UYARISI
İHA
Yayın Tarihi : 6 Şubat 2010 Cumartesi 17:18:03
Güncelleme :6 Şubat 2010 Cumartesi 18:01:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?