5
Mayıs
2024
Pazar
MUĞLA

Şifa kaynağı sığla ağacı

ŞİFA KAYNAĞI SIĞLA AĞACI

Doğayla Barış Çevre Eğitim ve Sanat Derneği Başkanı Yüksek Jeoloji Mühendisi Hakkı Çopuroğlu, nesli gün geçtikçe tükenmekte olan sığla ormanlarının bir çok rahatsızlığın yanı sıra alzheimer ve kanser gibi hastalıklara iyi geldiğini belirtti.

Hakkı Çopuroğlu , yağı ve reçinesi Hipokrat döneminden beri sağaltıcı etkileri nedeniyle ilaç olarak da kullanılan, cildi yumuşatan, temizleyen, parfüm sanayinde sabitleyici görevi yaparak güzel kokuların uzun süre uçmamasını da sağlayan sığlanın insan sağlığı üzerinde çok olumlu etkileri olduğunu belirtti.

Sığla ormanlarının ve sığladan elde edilen ürünlerin, alzheimer ve kanser dahil bir çok hastalığa iyi geldiğini savunan Hakkı Çopuroğlu, “Sığlanın yağı çok kıymetli. Bunun yanısıra sığla ağaçları, çevresine salgıladığı antioksidon pozitif iyonlar sayesinde, stres, alzheimer ve kanser gibi hastalıklara iyi geliyor. Bu tür hastalar, sığla ormanlarının bulunduğu yerlerde sağlığına kavuşabiliyor. Sığlanın daha geniş alanlara yayılarak, verimli şekilde kullanılması halinde, gerek sağlık turizmi, gerekse ilaç ve parfüm sanayi yoluyla Türkiye ekonomisine yılda 3 ila 5 milyar dolar katkı sağlayacaktır. İnanın bunlar, kesinlikle hayali rakamlar değil. Çünkü, insan, sağlığı mevzubahis olduğunda parayı düşünmez harcar” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2011 Cumartesi 14:53:01
Güncelleme :2 Temmuz 2011 Cumartesi 15:04:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?