5
Mayıs
2024
Pazar
MUĞLA

Sigara büfesi, oyuncak büfe oldu

SİGARA BÜFESİ, OYUNCAK BÜFE OLDU

Yıllardır Muğla’da gerek sokakta, gerekse okullarda düzenlediği konferanslarda sigara ve alkole karşı mücadele veren Yeşilay Muğla İl Temsilcisi Muhittin Turgut, Türkiye’de belki de ilk defa örnek bir uygulamanın da başlangıcını yapılmasına vesile oldu. Yeşilay Temsilcisi Turgut, sigara ve alkol satan bir büfe sahibini ikna sonucu, bu ürünlerin satışından vazgeçirdi. Sigara ve alkolün satıldığı büfe, kırtasiye ve oyuncak mağazası oldu.

RAFLARDA SİGARA YERİNE OYUNCAK VAR

Yeşilay İl Temsilcisi Muhittin Turgut, Devlet Hastanesi karşısında büfe olarak hizmet veren Devlet Hastanesinden emekli, yerel sanatçı Mehmet Ali Kırlı’yı her ziyaretinde sigaranın zararlarını ve toplumda açtığı derin izleri anlattı. Büfe işletmecisi Kırlı, sonunda ikna oldu ve büfe yerine kırtasiye ve oyuncak sektöründe hizmet vermeye başladı. Alkol ve sigara içmediğini, ancak içen insanlara saygı duyduğunu belirten Kırlı, “Muhittin Turgut Yeşilay’ın ilkeleri çerçevesinde toplumda gönüllü olarak bu doğrultuda çalışmalar yapıyor. Büfeme her gelişinde sigara ve alkol ürünleri satışından vazgeçmem konusunda uyarıda bulundu. Sonunda ikna oldum ve tekel maddesi ile alkollü içecekler satmaktan vazgeçtim. Yerine kırtasiye ve oyuncak satmaya başladım. Şimdi raflarda alkol ve sigara yerine kitap ve oyuncaklar var” diye konuştu.

PLAKET VERDİ

Sigara içilen yerde nikotinin iki saat boyunca havada kaldığını ifade eden Yeşilay İl Temsilcisi Muhittin Turgut, kendisinin çabaları sonucu alkol ve sigara satışını bırakan Mehmet Ali Kırlı’ya teşekkür etti. Yeşilay İl Temsilcisi Turgut, “Sayın Kırlı kendisini tanıdığım günden bu yana Yeşilay’ın çalışmalarını yakından takip ediyor. Devlet Hastanesi görevindeyken bizim çalışmalarımıza hep destek oldu. Ancak emekli olduktan sonra alkol ve sigara satan bir büfe açtı. Kendisine yaptığım telkinlerden sonra Sayın Kırlı büfeyi kapatarak aynı işyerinde kırtasiye ve oyuncak mağazası ile iş sektörüne devam etme kararı aldı. Ben de Yeşilay İl Temsilcisi olarak kendisine hazırladığım plaketi verdim. Kendisini bu örnek davranışı nedeniyle kutluyorum” diye konuştu.

SİGARA BÜFESİ, OYUNCAK BÜFE OLDU
İHA
Yayın Tarihi : 31 Mart 2011 Perşembe 11:22:02
Güncelleme :1 Nisan 2011 Cuma 09:14:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?