22
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

Sigarayı 'sözleşmeli' bıraktılar

Muğla PTT Müdürlüğü'nde görevli personel, sigarayı bıraktıklarını belgeleyen sözleşmeye imza attılar.

PTT Muğla Merkez Müdürlüğünde görev yapan 5 dağıtıcı personel, örnek bir davranış sergileyerek sigarayı bırakma kararı aldılar. Uzun yıllardır sigara içen Mustafa Çalışkan (40), Ömer Çalışkan (44), Ali Yörükoğlu (35), Nail Şimşek (45) ve Adnan Çalışkan (46), PTT Merkez Şubesi Müdürü Halit Taşpınar'ın telkinleri ve kendi iradeleri ile sigara içmeye son verdiler. Sigarayı bırakan 5 personel, Yeşilay Cemiyeti Muğla Temsilcisi Muhittin Turgut ile sözleşme imzalayarak bir daha sigara içmeme sözü verdiler.

Sigarayı bırakan tiryakilerin sözleşmeleri PTT Merkez Şubesi Binasında düzenlenen törenle kendilerine verildiTörende konuşan Yelişay Cemiyeti Muğla Temsilcisi Muhittin Turgut, sigarayı bırakan personeli kutlarken, "Bu arkadaşlarımız örnek bir davranış sergileyerek sigarayı bıraktılar. Kendilerini tebrik ediyorum" dedi.
Sigaranın ölümlerle sonuçlanan tehlike ve zararlarını vurgulayan Turgut, "Bugün Marmaris ve Muğla merkez olmak üzere toplam 8 vatandaşımız sigarayı bıraktı. 2008 yılında ise bugüne kadar 70 vatandaş tütün ve tütün ürünlerini içmeyi bırakarak hem kendilerine, hem ailelerine, hem de topluma faydalı bir iş yaptılar. Sigarayı bırakan arkadaşlarımız önemli bir duruş sergileyerek çocuklarına ve gelecek nesillere örnek oldular. Herkesi çağın vebası olan sigarayı bırakmaya çağırıyorum. Cemiyet olarak sigarayı bırakmak isteyenlere ve bırakanlara her türlü yardıma hazırız. Sigara ile ilgili yeni bir yasa çıktı. Bu yasa kötü bir yasa değil. Sigara bir zehirdir. Herkes bu zehri görmeli. Bu zehri görmeyen gözler ilerleyen dönemlerde ağlayan gözlere dönüşür. 2007 yılında 117 bin insanımızı sigara yüzünden kaybettik. Bunlardan 7-8 bini çocuk ve bebek. Bu bebekler ve çocuklar anne ve babalarının içtiği sigaralardan dolayı hayatlarını kaybettiler. Lütfen çağın vebası, yasal zehir olan sigaradan kendimiz ve
çocuklarımız için kurtulalım" diye konuştu.


Konuşmaların ardından sigarayı bırakan personele sertifikaları ve sözleşmeleri teslim edildi.

..
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2008 Perşembe 14:21:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?