4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

Silah zoruyla fabirkaya el koydular

SİLAH ZORUYLA İŞ ADAMININ ŞİRKETİNE EL KOYDULAR

Muğla'da, silah zoruyla bir iş adamının şirketine el koydukları iddia edilen 8 kişi, Bayır jandarması tarafından yakalandı.

Muğla merkeze bağlı Salihpaşalar köyünde bir fabrikanın eski ortağı olduğu ileri sürülen M.Y. ve A.Y., fabrikanın şimdiki sahibi A.D.'yi fabrikayı geri vermesi için tehdit etti.

Bir süre devam eden tehditlerin ardından M.Y. ve A.Y. yanlarına O.Y., Ü.O., F.G., O.K., Ş.B., Ş.Y. isimli zanlıları alarak hafta sonunda fabrikaya gitti. Fabrika sahibi A.D.'yi odasına kapattıkları ileri sürülen zanlılar, A.D.'yi darp ettikten sonra fabrikayı kendilerine devrettiğine dair protokol imzalatmaya çalıştı. Bu isteğin işadamı A.D. tarafından kabul edilmemesi üzerine silahla tehdit ettikleri iddia edildi. Bu tehdit üzerine A.D., şirketi zanlılara devrettiğini beyan ettiğini belirten evraklara imza atarak zanlıların elinden kurtuldu.

Evrakları imzalayan ve zanlıların elinden kurtulan işadamı A.D., durumu Bayır Jandarma Komutanlığı'na bildirdi. İhbarın ardından Cumhuriyet Savcısının talimatıyla, jandarma ekipleri tarafından başlatılan operasyonda işadamını tehdit ederek şirketine el koydukları iddia edilen fabrikanın eski ortakları M.Y. ve A.Y. ile diğer altı kişi yakalandı.

Zanlılar ile birlikte 2 tabanca, 25 adet bu tabancalara ait mermi ve 1 adet satır ele geçirildi. Gözaltına alınan zanlılar, jandarma tarafından ifadelerinin alınmasının ardından "cebir, tehdit ile borca yönelik senet, kağıt vermeye imzalatmaya mecbur etme" suçlamaları ile hakim karşısına çıkarılmak üzere adliyeye sevk edildi.

SİLAH ZORUYLA İŞ ADAMININ ŞİRKETİNE EL KOYDULAR
SİLAH ZORUYLA İŞ ADAMININ ŞİRKETİNE EL KOYDULAR
İHA
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2010 Salı 15:20:05
Güncelleme :8 Haziran 2010 Salı 16:51:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?