4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

Şimdi Düriye zamanı!

Çekimleri Muğla Merkez Akaya köyünde devam eden ve başrollerini İpek Tuzcuoğlu ile Emre Kınay'ın oynadığı, yönetmenliğini Mustafa Şevki Doğan'ın yaptığı "Düriye'nin Güğümleri" dizisinin oyuncu, yönetmen ve set ekibi, dizinin ilk bölümünü Muğla Karabağlar Yaylasında toplu halde izlerken, dizinin gala gecesini de gerçekleştirdiler.

İneğiyle boğasıyla, davuluyla zurnasıyla, köylüsüyle delisiyle, türküleriyle aşklarıyla, köyde geçen 4 çocuklu bir aileyi anlatan dizinin ilk bölümünü yayınlandı. Dizide rol alan tüm oyuncular, yönetmen ve diğer set ekibi, toplu olarak dizinin ilk bölümünü izlerken, bol kahkahalı bir gala gerçekleşti. Dizinin yönetmeni Mustafa Şevki Doğan, "Çok emek verdik. Bu dizi birlik ve beraberliğin bir ürünü. Herkese teşekkür ediyorum. Önümüzdeki günlerde yeni bir sinema projemiz var. Sinema filmini de Muğla'da çekmeyi düşünüyorum" dedi.

Dizinin başrol oyuncularından Emre Kınay ise "Artık televizyonda ölü sezon, canlı sezon diye bir şey yok. Ramazan geldiği için televizyonda ölü sezon yok. Bizi şartlar zorluyor. 45 derecede güneş altında sahne çekiyoruz. Bayılan arkadaşlarımız oluyor, başımıza gelmeyen klmıyor, ama buna rağmen büyük keyif alıyoruz. Dizinin uzun soluklu olacağını düşünüyorum. Şivede çok zorlandık. Bu diziyi sadece Muğlalılar seyretmeyecek. Orta bir yol bulmaya çalıştık" dedi.

İpek Tuzcuoğlu Dicle karakteri ile kariyer yaptığını belirtirken, "Ben ilk başlarda şivede zorluk çektim. Ben köy hayatı yaşamadım. İzmir'de doğdum büyüdüm. İlk başlarda ineklerin cüssesinin büyüklüğü korkuttu beni. Ama benim komşu kadınlar bana çok yardımcı oldu. İlk defa lokma döktüm. Tavuklara ilk defa yem verdim. Sırtıma ilk defa çocuk bindirdim. Demek ki genetiklerimde köy hayatı varmış, genetiklerim ortaya çıktı" derken, Asmalı Konak dizisindeki Dicle karakteri ile Düriye karakteri sorusuna "Dicle karakteri benim için çok önemli. Kariyerimde beni bir yere taşıyan karakter. O benim için her zaman gönlümde olacak. O benim ilk çocuğum. Düriye de ikinci çocuğum. Şimdi Düriye zamanı" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Temmuz 2010 Pazar 09:29:05
Güncelleme :25 Temmuz 2010 Pazar 09:44:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
bastet IP: 81.214.69.xxx Tarih : 26.07.2010 09:51:03

Sanırım köyün adını yanlış yazdınız... Diziyi Muğla'da çekiyorsunuz ama dizi oyuncuları gerçekten  çok yapmacık konuşuyor.  Konuşmaların muğla şivesiyle alakası bile yok!!  Diziyi çekmeden önce oyuncuların muğla halkı arasında en az 1 ay geçirmesi gerekirdi.