4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

Siyaset Akademisi’nde 3. dönem

AK PARTİ SİYASET AKADEMİSİ’NDE ÜÇÜNCÜ DÖNEM

AK Parti’nin Muğla’daki üçüncü dönem Siyaset Akademisi Kursu başladı. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Mustafa Papuçcuoğlu salonunda başlayan Siyaset Akademisinin açılış törenine AK Parti İl Başkanı Gültekin Akça, Merkez İlçe Başkanı İlyas Yolcu, ilçe başkanları, kadın ve gençlik kolları başkanları ile üyeleri ve çok sayıda partili katıldı.

Açılışta konuşan Siyaset Akademisi Muğla İl Koordinatörü Ayhan Balcı, Muğla’da üçüncü dönemi düzenlenen Siyaset Akademisinin sekiz hafta süreceğini kaydetti. Balcı, “Bu eğitimler ülkemizde siyasette bir yenilik başlatmıştır. Siyasete ilgi duyanlar bilgilerinin arttırırken, önemli katkı alıyorlar” dedi.

AK Parti’nin kurulduğu günden bu yana her zaman ilkleri yaşatan bir parti olduğunu belirten Muğla İl Başkanı Gültekin Akça, “Türkiye’de itibarı git gide zayıflayan siyaset AK Parti ile birlikte yeniden değer kazanmıştır. AK Parti olarak rutin işlerin ötesine geçerek, ülkede, bölgede ve dünyada yaşanan gelişmeleri takip ederek siyasilere yön vermeye çalışmaktayız. Siyaset Akademisi, AK Partiye kurumsal bir kimlik kazandırmak ve parti mensupları arasında dil birliği sağlamak amacıyla kurulmuştur ve 2010 yılında da projemiz, Demokrasi, Uluslar Arası İlişkiler ve Ekonomi Programı başlığı altında devam etmektedir. Tüm dünyada kabul gören ve bireyi her şeyin merkezine koyan siyaset anlayışını ülkemizde de oturtmak hedeflerimiz arasındadır. Bu hedef doğrultusunda Siyaset Akademisi, herhangi bir siyasi kimlik gözetmeksizin, katılımcılara hem siyasal hem de kültürel donanım kazandırmak, bu sayede siyasi hassasiyetleri olan sorumluluk sahibi vatandaşlar kılabilmeyi kendine bir görev edinmiştir. Akademi de akademisyenler, siyasetçiler ve kişisel gelişim uzmanlarınca sunumlar ve teorik dersler verilecektir” dedi.

Konuşmaların ardından Kişisel Gelişim Uzmanı Prof. Dr. Tarkan Zengin kişisel gelişimle ilgili ders verirken, Gazi Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Kemal Görmez tarafından da Demokrasi ve Yaşam Kültürü konulu sunum gerçekleştirildi.

AK PARTİ SİYASET AKADEMİSİ’NDE ÜÇÜNCÜ DÖNEM
İHA
Yayın Tarihi : 13 Mart 2010 Cumartesi 16:16:00
Güncelleme :13 Mart 2010 Cumartesi 17:25:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?