4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

Şoförlerden Tuna'ya güvenoyu

MUĞLA ŞOFÖRLER ODASI’NDA ‘TUNA’ GÜVEN TAZELEDİ

Muğla Şoförler Odası Başkanı Arif Tuna, Atatürk Kültür Merkezinde yapılan olağan kongrede başkanlık için yarıştığı üç listeyi de geçerek yeni dönem için güven tazeledi.

Muğla Atatürk Kültür Merkezinde yapılan kongreye Türkiye Şoförler Odası Federasyonu Başkanı Fevzi Apaydın, İzmir Şoförler Odası Başkanı Celil Anık, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile şoför esnafı katıldı. Kongreye 867 üyeden yaklaşık 600’ü iştirak etti.

Divan Başkanlığını Türkiye Şoförler Odası Federasyonu Başkanı Fevzi Apaydın’ın yaptığı kongrede kendisine yöneltilen odayı iyi yönetmedi suçlamalarını cevaplandıran Muğla Şoförler Odası Başkanı Arif Tuna, “ Ben her zaman üyelerimizin yanında oldum. Odamızın şu anda yaklaşık 350 bin lira üyelerinden alacağı var. Biz hiçbir zaman bu alacağı tahsil etmek için icra yoluna gitmedik. Zaten evine ekmeğini zor götüren şoför esnafımızın 300-500 liralık borçlarını icra kanalıyla katlanmasını istemedik. Göreve seçildiğimiz günden bu yana iki dönemdir hep şoför esnafının yanında olduk. Onların bir araya gelmesi ve sorunların aşılması yönünde çalışmalar yaptık. Benim hangi hizmetleri yaptığımı üyelerimiz çok iyi bilirler. Oda’nın üst birlikle olan borç meselesi ve bunun sonunda araçların bağlanması konusu adli yargıya intikal etti. Bu konuda yorum yapmak istemiyorum” dedi.

Kongrede mevcut Başkan Tuna’nın karşısına aday olarak çıkan Halil Bozyer, İbrahim Meşeli ve Şahin Özdemir ise göreve seçilmeleri halinde Muğla Şoförler Odasının iyi yönetilmediğini belirterek, odanın daha iyi hizmet alabilmesi için var güçleri ile çalışacaklarını dile getirdiler.

Konuşmaların ardından mevcut Başkan Arif Tuna ve diğer adaylar Halil Bozyer, İbrahim Meşeli ve Şahin Özdemir’in listelerinin yarıştığı seçimlere geçildi.

Seçimler sonunda 271 oy alan mevcut Oda Başkanı Arif Tuna üçüncü dönem için yeniden göreve seçilirken, diğer adaylar Halil Bozyer 208, İbrahim Meşeli 64. Şahin Özdemir’de 42 oy aldı. 2002 yılından bu yana Muğla Şoförler Odasının yönetiminde bulunan Arif Tuna seçimler sonunda yeni dört yıllık dönem için göreve yeniden seçildi.

Seçimler sonunda güven tazeleyen Başkan Arif Tuna’nın yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: Halil İbrahim Kaya, Mehmet Tepe, Zafer Arslan, Erman Bozkurt, Birol Topsakal ve Saadet Sağlar. Denetim Kuruluna ise M. Emin Yayla, Mustafa Demirtaş ve Metin Çelik seçildiler.

MUĞLA ŞOFÖRLER ODASI’NDA ‘TUNA’ GÜVEN TAZELEDİ
MUĞLA ŞOFÖRLER ODASI’NDA ‘TUNA’ GÜVEN TAZELEDİ
İHA
Yayın Tarihi : 5 Mart 2010 Cuma 14:34:00
Güncelleme :5 Mart 2010 Cuma 19:49:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?