4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

Sokak sanatçısından sitem

SOKAK SANATÇISINDAN SİTEM

Bodrum sokaklarında karakalem porte çalışması yaparak para kazanan Ressam Nemci Karaaslan, sanata eğlencelik olarak bakıldığını iddia etti.

Turizm sezonlarında Bodrum’a gelen ve bir çok turizm bölgesinde de kara kalem porte çalışması yapan Necmi Karaarslan, yaptıkları sanata eğlencelik gözüyle bakıldığını savundu. Kimsenin eserlerine saygı göstermediğini iddia eden Karaaslan, “Ben 12 yıldır kara kalem porte çalışması yapıyorum eskiden daha ilgi vardı, yıllar geçtikçe yaptığımız işe sadece gülüyorlar” dedi.

Karaarslan, Avrupa’dan gelen insanların Sanata bakış açısı daha farklı olduğunu ifade ederek, “Yerli turistlerin daha çok saygı gösteriyor bizim halkımız daha çok değerini biliyor Avrupa dan gelen turistler, krizden dolayı pazarlık yapıyorlar yaptığım resim üzerinde değerini bilmiyorlar. Parayla satmak istemezdim sanatımı ama iş imkanı olmayınca maalesef işi ticarete dönüştürdüm. Yaptığım resimleri Parayla satmaktan zevk almıyorum ama yapacak başka işim yok geçinmek zorundayım” diye konuştu.

SOKAK SANATÇISINDAN SİTEM
SOKAK SANATÇISINDAN SİTEM
İHA
Yayın Tarihi : 1 Ekim 2010 Cuma 17:29:05
Güncelleme :1 Ekim 2010 Cuma 18:09:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?