16
Mayıs
2024
Perşembe
MUĞLA

Son tavuk birincilik getirdi

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Bodrum’da düzenlediği "Yöresel Yemek Yarışması’nda" Muğla’nın Ula ilçesinden iki ev hanımı birinci ve ikinciliği paylaştı. Ula Tanıtma Derneği adına yarışmaya katılan 60 yaşındaki ev hanımı Nahide Keçeci, evindeki son büyük tavuğu keserek yarışmaya katıldı.


100’ün üzerinde ev hanımının katıldığı yarışmada Ulalı ev hanımı 60 yaşındaki Nahide Keçeci Türkiye birincisi olarak altın madalya, 75 yaşındaki Refika Kuruoğlu da Türkiye ikincisi olarak gümüş madalya kazandı. Ula Kaymakamı Ünal Çakıcı ve Ula Tanıtma Derneği Komisyon Başkanı Fazilet Tütüncü, Ula’nın ismini Türkiye’de duyuran iki ev hanımını evlerinde ziyaret ederek, tanıtıma yaptıkları katkıdan dolayı teşekkür ettiler.


Ula’nın kültürel değerlerinin tanıtımında yöresel yemeklerin önemli bir yeri bulunduğunu belerten Kaymakam Ünal Çakıcı, “Bodrum’da yapılan bu yarışmanın Ula’nın yemeklerinin tanıtılmasında büyük bir adım olduğunu düşünüyorum. Yemeklerimiz, bizim kültürümüzdür. Bu yemeklerimizi düğünlerimizde de yapıyoruz. Teklifi götürdüğümüzde değerli büyüklerimiz bizi kırmadılar, ellerinde tencere ve malzemeleri ile Bodrum’a giderek Ula’yı başarı ile temsil ettiler. Ula’nın yemeklerini bir kez daha bütün Türkiye’ye duyurdular. Bu başarı Ula için gurur verici. Her iki ev hanımımızı da yürekten kutluyorum” dedi.


SON TAVUĞUNU KESEREK YARIŞMAYA GİRDİ
Yaptığı Tavuk dolması yemeği ile Türkiye Birinciliğini elde eden Nahide Keçeci, 6 yıldır beslediği evdeki son büyük tavuğu keserek yarışmaya katıldığını söyledi. Nahide Keçeci, “Ula’nın tanıtımı için etkinliğe katılmamız yönünde teklif geldi. Önce yarışma olduğunu söylemediler. Ula yemeklerinin tanıtımı yapılacağını söylediler. Evimdeki son büyük tavuğu keserek tavuk dolması yaptım. Ula Tanıtma Derneği bize destek oldu, biz de bütün hünerimizi yarışmada sergiledik ve ilçemize altın ve gümüş madalya ile döndük. Şimdi kümesimde küçük tavuklar kaldı. Çok üzüldüm ama Ula’nın ismini duyurduğum için de sevinçliyim” dedi.

Yarışmada ikinci olan Refika Kuruoğlu ise, “Ben yarışmaya köy ekmeği, taze fasulye ve ev makarnası yemekleri ile katıldım. Bu yemeklerimle ikinci oldum” diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 25 Temmuz 2008 Cuma 18:23:20
Güncelleme :25 Temmuz 2008 Cuma 18:26:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?