4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

Spor salonunda duruşma!

ŞAFAK ZANLILARI 750 KİŞİLİK SALONDA YARGILANIYOR

Şafak operasyonunda gözaltına alınan zanlılar yargılanıyor. Bodrum'da, aralarında eski belediye başkanı ve meclis üyelerinin de bulunduğu 48 kişi tutuklanmış ve 29 kişi de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. 77 tutuklu ve tutuksuz sanığın yargılanması 750 kişi kapasiteli Muğla Kapalı Spor Salonunda başladı.

Muğla 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından görülen davanın ilk duruşması öncesi geniş güvenlik önlemi alındı. Salonda, duruşmadan bir gün önce sanıklar, tanıklar, avukatlar, duruşmayı izlemeye gelecek vatandaşların oturacağı alan, savcı ve hakimlerin oturma düzeninin hazırlığı yapıldı. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü personeli bile içeri alınmadı. Polis ve gardiyanlar salon içinde ve dışında nöbet tuttu.

Tutuklu sanık sayısının fazla olması nedeniyle Muğla Kapalı Spor Salonunda başlayan 48'i tutuklu 77 sanığın yargılanacağı ilk duruşma sabah saat 10.30'da başladı.

TUTUKLU ZANLILAR

Turgutreis eski Belediye Başkanı Server Ali Y.'nin de aralarında bulunduğu R.A.K., A.Ü., M.K., M.D., T.S., H.Y., M.G., E.U., A.D.Z., A.U., A.A., M.C.D., E.B., G.O., H.S., ?.C., M.A., M.Ü., N.A., Ü.U., V.Y., A.M., İ.C., M.S., Ş.B., Ş.S., Y.Ş.Ü., Y.K., Ü.D., R.K., K.Ö., İ.Ö., D.Ö., B.T., B.A., A.E.T., A.Ö., A.K., H.S., H.Ö., C.K., E.Ç., S.B., N.İ., H.G., T.D. ve S.E. "ihalelere fesat karıştırmak, İmar Kanunu'na muhalefet, zimmet, rüşvet, nitelikli dolandırıcılık ve haksız mal edinmek ve kaçırmak" suçlarından hakim karşısına çıkacaklar.

OLAY

Turgutreis Belediyesi'nde, imar plan ve tadilatlarında usulsüzlük yapıldığı, ihalelere fesat karıştırıldığı yönünde 60 üzerinde ihbar alan jandarma, 2 Ocak 2009 tarihinde operasyon düzenledi. Operasyonda, belediyedeki 45 çuval evrak ve dosya ile bilgisayarlara Turgutreis İlçe Jandarması tarafından el konulmuştu. İki yıl devam eden soruşturma kapsamında Muğla İl Jandarma Komutanlığınca 4 Haziran'da Muğla, Milas, Bodrum ve İzmir'de 51 noktaya, 140 jandarmanın katılmasıyla operasyon düzenlendi. Turgutreis Belediyesi'nde ihalelere fesat karıştırmak, İmar Kanunu'na muhalefet, zimmet, rüşvet, nitelikli dolandırıcılık ve haksız mal edinmek ve kaçırmak suçlarından aralarında Turgutreis Belediye eski Başkanı Ali Server Y.'nin de bulunduğu 64 zanlı gözaltına alınmıştı. Soruşturma kapsamında gözaltı sayısı 77'ye yükselirken, sorguların ardından mahkemeye sevk edildiler. Bunlardan 48'i tutuklanarak Muğla E Tipi Kapalı Cezaevine gönderilmişti. Tutuklanan Turgutreis Belediye eski Başkanı Ali Server Y., gazetecilere "Her şey yargıda, bize komplo kuruldu" iddiasında bulunmuştu.

SALONDA YAPILAN ÜNLÜ DURUŞMALAR

Türkiye'de sanık fazlalığı nedeniyle salonda yapılan duruºmalar arasında Yassıada'da dönemin Başbakanı Adnan Menderes ve Demokrat Partili bakanlar, bin 477 sanıklı DİSK davası, 24 yıl devam eden 723 sanıklı Dev-Yol davası ve Silivri'de halen devam eden Ergenekon Davası.

Muğla'da, aralarında Turgutreis Eski Belediye Başkanı Ali Server Y., Belediye Eski Meclis üyeleri, iş adamları, kamu personelinin de aralarında bulunduğu Şafak operasyonu davası da salonda gerçekleştiriliyor.

ŞAFAK ZANLILARI 750 KİŞİLİK SALONDA YARGILANIYOR
ŞAFAK ZANLILARI 750 KİŞİLİK SALONDA YARGILANIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 14 Eylül 2010 Salı 14:02:03
Güncelleme :14 Eylül 2010 Salı 16:49:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?