4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

STK'lar Selçuk'u unutmadı

İLHAN SELÇUK MARMARİS’TE ANILDI

85 yaşında hayatını kaybeden Cumhuriyet Gazetesi imtiyaz sahibi ve yazarı İlhan Selçuk Marmaris’te anıldı.

Sivil Toplum Kuruluşları tarafından Atatürk Meydanı’nda organize edilen anma törenine CHP İstanbul Milletvekili Ali Topuz’un yanı sıra CUMOK Yürütme Kurulu Üyeleri ve Marmaris’te görev yapan bazı kamu kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşıyla başlayan Anma töreninde bir konuşma yapan CUMOK Marmaris Sözcüsü Sait Balcı Türk Basını’nın asla yeri doldurulmayacak bir emektarını kaybettiğini belirterek; İlhan Selçuk uzun süredir tedavi gördüğü Hastanede çoklu organ yetmezliği nedeniyle yaşamını kaybetmiştir. Gazetemizin yazarı ve yayın kuruluşu başkanımız Selçuk, bugün vasiyeti üzerine vefat eden karikatürist ağabeyi Turhan Selçuk’un yanına gömülüyor. Bizlerde bugün buradan yaşamı boyunca yazıları ve düşünceleri nedeniyle gözaltılar, işkenceler gören Cumhuriyetimizin çınarı İlhan ağabeyimizi uğurluyoruz” diye konuştu.

Balcı konuşmasına şöyle devam etti; “Yaşamı boyunca yazıları ve düşünceleri nedeniyle gözaltılar, işkenceler gören Cumhuriyetimizin çınarı İlhan Ağabeyimizi uğurlamanın üzüntüsünü yaşıyoruz. Yaşantısını, havasını kokladığı memleketine adadığından başının sürekli derde gireceğini eminim tahmin etmiştir. İlhan Selçuk, gelişmekte olan ülkelerde hüküm süren ABD ve onun işbirlikçilerinin her zaman hedefi olmuştur. Baskıları kimi zaman gazete üzerinde olmuştur, kimi zamanda İlhan Selçuk’un da içinde bulunduğu aydınlar üzerinde olmuştur. Yaşamı boyunca siyasi Basklılar hiçbir zaman boyun eğmedi. Toplumun aydınlanması için sürekli ön ayak olmuştur. İlhan Selçuk Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Atatürk’ün kurtuluş savaşında gazetemizin kurucusu Yunus Nadi’ye kurdurduğu Cumhuriyet’i ulus bilinciyle bugünlere dek aksatmadan taşımıştır”

İLHAN SELÇUK MARMARİS’TE ANILDI
İHA
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2010 Perşembe 12:35:02
Güncelleme :24 Haziran 2010 Perşembe 12:43:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?