22
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

Su altında 28 saat yüzecek

Eski SAT Komandosu ve Milli Yüzücü Namık Ekin Yunanistan’ın Rodos Adası’ndan Muğla’nın Marmaris ilçesine su altından yüzerek geleceğini söyledi. Marmaris Belediyesi Yüzme Eğitim Tesisleri’ndeki toplantıda konuşan Namık Ekin, "Türk-Yunan Dostluk Denizi Su Altı Yüzmesi" projesi kapsamında 29 Ağustos günü saat 11.00’de Rodos’tan denize dalacağını yaklaşık 28 saat sonra, 30 Ağustos’ta Marmaris’e varmayı planladığını söyledi .


Konuyla ilgili tehlikeli yüzüş planı ile ilgili açıklama yapan Ekin, “Beni bekleyen tehlikelerden biri köpekbalıkları. Ama bunları da aşacağımıza inanıyorum. Guinness Rekorlar kitabına girmeyi planlıyorum. Her üç saatte bir ihtiyaç karşılamak amacıyla su yüzüne çıkacağım. Uluslararası basının da takip edeceği bu denemenin ülke ve Marmaris’in tanıtımına katkıda bulunacağını düşünüyorum” dedi.


Toplantıda, bu yıl içerisinde gerçekleştireceğini belirttiği projeleri hakkında da konuşan, Milli Yüzücü Namık Ekin, yine Marmaris’te, 55 metre olan dünya paraşütle en alçaktan atlama rekorunu 39 metreden atlayarak kırmayı deneyeceğini ifade etti. Ardından su dibindeki cam fanusta 17 gün kalıp bir İtalyan'a ait 15 günlük rekoru kırmaya uğraşacağını belirten Ekin, “Fanusta, sadece muz ve çikolatayla besleneceğim. Dileyenler benim yanıma girebilecek. Misafirlerime çay ısmarlayıp onlarla sohbet edeceğim” dedi. Bu üç denemesinden elde edeceği gelirlerin tamamını, Mehmetçik Vakfı ve engelliler yararına faaliyet gösteren derneklere bağışlanacağının da altını çizen Emekli SAT Komandosu, toplantının sonunda “Survivor” türünde ilginç bir yarışma için hazırlıklara başladıklarını söyledi. Yarışma çerçevesinde, ünlü manken, şarkıcı, oyuncu ile işadamlarıyla birlikte yanlarına sadece giysi, cep telefonu ve çakmak alarak gidecekleri Marmaris’te yada İstanbul’daki bir adada 90 gün yaşayacaklarını kaydetti.

iha
Yayın Tarihi : 21 Ağustos 2008 Perşembe 16:25:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?