16
Mayıs
2024
Perşembe
MUĞLA

Su altında dövme

Fethiye'de bir dövme ustası su altında yaptığı dövme ile hem bir ilki gerçekleştirdi hem de dövme sanatının geleceğine dikkat çekti. Fethiye'de yaşayan 22 yıllık dövme ustası Ahmet Kaya, dün akşam Fethiye'nin Kayaköy Köyü'nde su altında dövme yaparak bir ilki gerçekleştirdi. Bilgisayar teknikeri Göksel Parlak'ın koluna dövme yapan Ahmet Kaya, bu denemedeki amacının hem bir ilki gerçekleştirmek hem de dövme sanatına dikkat çekmek olduğunu anlattı.


Kayaköy'deki bir otelin havuzunda geçekleştirilen gösteriyi yerli ve yabancı turistler ilgiyle izledi. Otel içerisinde bulunan ekranlardan da canlı olarak yayınlanan deneme öncesi konuşan dövme ustası Ahmet Kaya “Su altında dövme yapmayı deneyen ilk insanın bir Türk olmasını istediğim için bunu yapıyorum. Ayrıca sağlıklı ortamlar kadar sağlıksız ortamlarda da dövme yapılıyor bu ikisinin birbirine karıştırılmaması içinde dikkat çekmek istedim” dedi. Su altında dövme yaptıran Göksel Parlak adlı genç ise “Heyecanlıyım çünkü böyle bir ilke tanık olacağım. Dövmenin tutacağına inanıyorum” ifadelerine yer verdi.


Yaklaşık yirmi dakikalık bir dalışın ardından sudan çıkan ekip dünyada bir ilki gerçekleştirerek su altında dövme yapmayı başardılar. Deneme sonrası havuzda ikinci bir açıklama yapan dövme ustası Ahmet Kaya “Burada amacımız binlerce yıldır yapılan dövmenin her ortamda sağlıklı olarak yapılabileceğini göstermekti. Burada derin bir dövme yapmadım. Sadece hafif bir boya ile cilt altına çizim yaptım” sözlerine yer verdi.Geceye katılanlar daha sonra müzik eşliğinde dans ederek eğlendiler. 

iha
Yayın Tarihi : 24 Temmuz 2008 Perşembe 18:25:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?