22
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

Su altından sanat galerisine

Ressam ve balıkadam Nedim Celkan, denizden çıkardığı ürünleri kullanarak yarattığı eserlerini, Muğla’nın Datça İlçesi’ndeki ’Balıkaşıran Sanat Evi’nde sergilemeye başladı.

Balık çeşitlerinin yanı sıra deniz kabukları, yosun gibi canlı, cansız malzemelerden yapılan tablo, heykel, maket gemi ve vazoların yer aldığı serginin açılış kokteyli, aralarında Datça’nın CHP’li Belediye Başkanı Erol Karakullukçu’nun da yer aldığı çok sayıda sanatseveri biraraya getirdi. Denizlerden çıkardıklarını figürleştirip sanata kazandıran 63 yaşındaki Celkan’ın eserleri, sanatseverelerin büyük beğenisini topladı.

Özel yöntemler kullandı

15 yaşından bu yana balık adamlık da yapan Celkan, çeşitli ilaçlar ve kendisine özel yöntemler kullanarak, deniz ürünlerinin kokularını giderdiğini, sertleştirip, yumuşatabildiğini belirtti.

Celkan, "Yaklaşık yarım asırdır denizlere dalıyorum. Dolayısıyla iyi bir deniz kültürüm var. Aynı zamanda da ressamım. Bugüne kadar yağlı ve sulu boya tablolarla tarihi çizgi romanlara imza attım. 1990’da bu iki özelliğimi birleştirmeye karar verdim. Ve gördüğünüz eserler ortaya çıktı" diye konuştu.

Serginin, 6 Ağustos’a kadar 10.00 ila 20.00 saatleri arasında gezilebileceği belirtildi.

Hürriyet Ege
Yayın Tarihi : 3 Temmuz 2008 Perşembe 11:55:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?