5
Mayıs
2024
Pazar
MUĞLA

Su sorunu çözülüyor

MUĞLA’DAKİ SU SORUNU ÇÖZÜLÜYOR

Gelecek 5 yıl içinde su sıkıntısı ile karşı karşıya olan Muğla merkezin su ihtiyacının karışlanması için yeni su kaynaklarının bulunması istendi.

Muğla İl Koordinasyon Kurulu toplantısında DSİ’nin Muğla’daki yatırımları ile ilgili bilgi veren Bölge Müdürü Halil İbrahim İndap, Akköprü Barajı’nın bittiğini belirtirken, Seki ve Girme Barajlarının yatırım programına alınmadığını açıkladı.

50 YILLIK PLANLAMA YAPILIYOR

Toplantıda Muğla’nın su sıkıntısını dile getiren Muğla Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, DSİ Bölge Müdürlüğü’nden böyle bir çalışmalarının olup olmadığını sordu. Başkan Gürün, Muğla’nın 150Lt/sn suya ihtiyacı bulunduğunu belirtti. DSİ Bölge Müdürü Halil İbrahim İndap, “Biz daha önce Muğla merkez için Bozüyük’te 5, Yaraş bölgesinde de 4 su kuyusu açtık. Bozüyük beldesindeki su kuyuları bölge insanının tepkisi nedeniyle açılamadı. Yaraş bölgesindeki 4 su kuyusu için ise bir haber alınamadı. DSİ olarak bu yıl içinde Yatağan, Muğla merkez ve Ula ilçelerinin gelecek 50 yıllık içme suyu planlamasını yapıyoruz. Planlamanın bitmesinin ardından çalışmalara başlanacak” dedi.

ÜNİVERSİTE DE SUSUZ

Muğla Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, Muğla Üniversitesi’nin içme ve kullanma suyunun Sandras Dağı’ndan geldiğini belirterek, “Sandras dağından gelen suyu 7 köy ile birlikte paylaşıyoruz. 50 kilometreden gelen su, yaz aylarında yetersiz kalıyor. Sandras Dağı’nda ek su kaynakları arıyoruz” dedi.

MUĞLA’DAKİ SU SORUNU ÇÖZÜLÜYOR
MUĞLA’DAKİ SU SORUNU ÇÖZÜLÜYOR
İHA
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2011 Cuma 11:00:00
Güncelleme :7 Ocak 2011 Cuma 11:36:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?