22
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

Sualtı turizmi sevinci

Muğla’nın Bodrum İlçesi’nde dalış turizmini geliştirmek ve sualtına ilgi çekmek için hazırlanan ’Bodrum Karaada Yapay Resif ve Batık Projesi’ kapsamında geçen yıl batırılan 2 hurda savaş gemisiyle, bu yıl batırılan hurda savaş uçağına yaklaşık 150 bin kişi daldı.

Savaş uçağı ve gemilerin dalış turizmine katkı sağlamasının yanı sıra çok sayıda deniz canlısı için de yuva olduğunu belirten Bodrum Sualtı Derneği (BOSAD) Başkanı İhsan Küçükünsal, "Karaada’da farklı koylarda batırdığımız savaş gemileriyle uçağa ilgi çok büyük oldu. Sualtı güzelliklerimizi dünyaya tanıtmak ve dalış turizmini geliştirmek için düzenlediğimiz festivaller de büyük yarar sağladı. Amacımız Karaada dışındaki dalış yapılan noktaları artırmak ülkemize daha çok turist gelmesini sağlamak" dedi.

Bodrum Deniz Ticaret Odası Başkan Vekili Arif Yılmaz da dalış okul ve kulüplerinin yoğun olduğu Bodrum’da, dalış turizmini oluşturabilmek amacıyla projenin hayata geçirildiğini belirtti. Yılmaz, şunları söyledi:

"Proje, artık spordan çok bir hobi haline gelen dalış sporunun geliştirilmesi ve halk arasında yaygınlaştırılmasını amaçlıyor. Geç de olsa hayata geçirdiğimiz projeyle su altına turist yağmaya başladı. Üç yanı denizlerle çevrili ülkemizde denizi ve özellikle sualtı güzelliklerimizi sevdirmek için projeyi festival, eğitim ve turlarla renklendirmeyi sürdüreceğiz. Amacımız bir yılda en az 500 bin kişiyi su altındaki tarihe daldırmak." diye konuştu.

Ticaret Odası ve Deniz Ticaret Odası’nın da destek verdiği proje kapsamında önümüzdeki yıllarda batırılmak üzere Hava Kuvvetleri Komutanlığı’ndan hurdaya çıkan bir uçakla bir helikopter temin edilecek.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 19 Ağustos 2008 Salı 11:21:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?