22
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

Suna Kan dinleyenleri büyüledi

Marmaris ilçesine gelen ünlü keman virtüözü ve devlet sanatçısı Suna Kan, verdiği konserde dinleyicileri büyüledi.

Marmaris Belediyesi Oda Orkestrası Şefi Naci Özgüç'ün yönettiği konser, Grand Yazıcı Marmaris Palace otelde yapıldı. Muğla Valisi Lütfi Yiğenoğlu, Marmaris Kaymakamı Cemalettin Özdemir'inde izlediği konsere yaklaşık bin kişi geldi. Türkiye ve uluslararası alanlarda birçok başarı elde etmiş olan Suna Kan'ın konserinde yabancı dinleyicilerin fazla olması dikkat çekti.

Konser sonrasında basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Kan, "Marmaris'te daha sık konserler yapılmalı. Bu geceki konserde anlayan, gerçekten dinleyen çok güzel bir dinleyici vardı ve hepimiz çok mutlu olduk. Vivaldi'nin Dört Mevsimi'ni çalarken, çok fazla değilse de her seferinde bir resim çizmeye çalışıyoruz. İlkbaharda çobanların şarkısı, yazın sıcaktan bunalanlar, sonbaharda yaprakların dökümü, kışta buzda kayanlar, bunları vermeye uğraşıyoruz. Türkiye'nin birçok şehrinde konser salonları maalesef yok. Marmaris'te böyle bir salon bile bulmak keyifli. İnşallah bundan birkaç sene sonra tekrar geldiğimizde kapalı bir konser salonumuz olsa çok güzel olacak" dedi.

Suna Kan'ın konserine ilk defa gelen İngiliz Richart ve Tamela Oswald çifti, ünlü sanatçıyı çok beğendiklerini, özellikle Dört Mevsim'in yorumunu çok başarılı bulduklarını söyledi.

Suna Kan, konserin sonunda dinleyiciler tarafından dakikalarca alkışlandı. Muğla Valisi Lütfi Yiğenoğlu da ünlü sanatçıya çiçek vererek kendisini başarılı performansından dolayı kutladı.

.
Yayın Tarihi : 27 Nisan 2008 Pazar 15:49:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?