22
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

Şüpheli balık ölümleri

Muğla'nın  Milas İlçesi'ne bağlı Güllük Beldesi'ndeki tatil sitelerinin sahillerinde görülen balık ölüleri site yöneticileri ile tatilcileri korkuttu. Güllük Sahil Güvenlik Komutanlığı ile zabıta ekipleri inceleme başlatırken, ölü balıkların yanı sıra ölü martıları da rastlanmasının aşırı deniz kirliliğinden kaynaklandığı öne sürüldü.

Milas İlçesi'ne bağlı Güllük Beldesi'ndeki Oba Tatil Sitesi'nin bulunduğu Oba Koyu'nda sahile vuran ölü levrek, kefal ve martılar tatilcileri korkuttu. Site plajına gelen katı atık, çöp ve sintinelerin arasında ölü balık ve martılar bulunduğunu belirten Oba Tatil Sitesi yöneticisi 53 yaşındaki Sabri Gözar ve işadamı 68 yaşındaki Eftal Ceritlioğlu, site işçileriyle birlikte topladıkları ölü balık ve martıları gömdü. Gözar, Güllük Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı ekiplerin denizden zabıtanın da karadan inceleme yaptığını belirterek, şöyle dedi:


“Sabah saatlerinden itibaren koya gelen katı atık ve pisliklerin içinde ölü kefal, levrek ve martıları görünce heyecanlandık. Saatlerce site işçileriyle birlikte kirliliği temizlemeye çalıştık. Daha önce de yaşanan balık ölümleri bizi korkuttu, Konunun araştırılması için ilgili makamlara bilgi verdik.”

Sahil güvenlik ve zabıta ekipleri inceleme yapmak için ölü balık ve martılardan bir bölümünü alırken, deniz kirliliğinin yaklaşık 3 kilometrelik sahil şeridine yayıldığı belirtildi.

..
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2008 Perşembe 13:25:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?