4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

Süslü, genel müdür oldu

MUĞLA KÜLTÜR VE TURİZM İL MÜDÜRÜ SÜSLÜ, GENEL MÜDÜR OLDU

2007 yılında Muğla’da Turizm Müdürü olarak göreve başlayan, 2009 Haziran ayında Bakan Ertuğurul Günay’ın isteği ile İzmir Turizm Müdürü olan ve 2010 Şubat ayında üçlü kararname ile tekrar Muğla’ya atan İl Kültür ve Turizm Müdürü O. Murat Süslü, bu defa Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü olarak atandı.

27 Ocak 2007 tarihinde Muğla’ya atanan Murat Süslü, Muğla’da 2,5 yıl görev yaptıktan sonra Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın isteği ile 5 Mayıs 2009 tarihinde İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürü olarak ataması yapıldı. Süslü, İzmir’de yaklaşık 6 ay görev yaparken, bu süre içinde Muğla’ya yeni İl Turizm Müdürü ataması yapılmadı. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, kendi isteği ile İzmir’e atadığı Murat Süslü’yü 5 Şubat 2010 tarihinde tekrar Muğla’da görevlendirmek için kararname hazırladı. Hazırlanan atama kararnamesini imzalayan Bakan Günay, başbakan ve ardından Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından imzalanarak ataması tekrar Muğla’ya yapıldı.

5 Şubat 2010 tarihinden itibaren Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü görevini yürüten Arkeolog Murat Süslü, göreve başlayalı henüz iki al dolmadan bu defa yine Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın talebi ile vekaleten bu defa Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü olarak ataması yapıldı. Süslü’nün Mayıs ayının ilk haftasında Muğla’daki ilişiğini keserek Ankara’daki yeni görevine başlaması bekleniyor. Süslü, Muğla’da turist profilinin zenginleştirilmesi amacıyla yurt içi ve yurt dışı çalışmaları ile dikkat çekti.

SÜSLÜ’NÜN ÖZ GEÇMİŞİ

Ankara Üniversitesi Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesi’nden 1990 yılında mezun olan Murat Süslü, 1991-92 yıllarında askerlik görevinin ardından 1996 yılına kadar İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi ve Hatay Mustafa Kemal Üniversitesinde görev yaptı. 1996 yılından sonra Adana, Hatay ve Muğla’da Kültür Varlıklarını Koruma kurullarında görev aldıktan sonra 2004 yılında Niğde İl Kültür ve Turizm Müdürü olarak atandı. Niğde’de başta Niğde kalesinin restorasyonu ve müzeye dönüştürülmesi çalışmalarının ardından, 2007 yılında Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürü olarak ataması yapıldı. 29 Ocak 2007 tarihinde Muğla’da göreve başlayan Murat Süslü, Valilik ve Bakanlık desteği ile Muğla’da da Kütüphane, tarihi Saatli Kule’nin restorasyonu, Ahmet Gazi Medresesi’nin restorasyonu, Telmassos antik tiyatrosunun rölöve çalışmalarının başlatılması, Turizm Altyapı Hizmet Birliklerinin kurulması, Sedir Adasındaki kum kaybının önlenmesi amacıyla çevre korumacılığı alanında çalışmalar, Muğla yemeklerinin tanıtım kitapçığı hazırlanması gibi çalışmalarda bulundu. Süslü’ye geçen yıl Türkiye Rehberler Derneği tarafından yılın bürokratı ödülü de verilmişti.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Nisan 2010 Pazar 11:54:04
Güncelleme :25 Nisan 2010 Pazar 12:34:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?