15
Mayıs
2024
Çarşamba
MUĞLA

Suya akın ettiler

Bodrum'da hava sıcaklığı 38, deniz 22 derece Muğla'nın  Bodrum İlçesi'nde hafta sonu artan sıcaklıklar nedeniyle turistler otellerin havuzlarına ve sahillere akın etti. Bodrum sahilleri üstsüz denize giren ve güneşlenen turistler nedeniyle Monaco sahillerini aratmadı, serinlemek isteyenler soğuk suları başından dökerek sıcağın etkisinden kurtulmaya çalıştı. Hafta sonu aniden bastıran sıcaklar nedeniyle, fenalaşan 6 kişinin kaldırıldıkları hastanelerde tedavi edildiği belirtildi.

Bodrum'da 38 dereceye kadar yükselen hava ve 22 dereceye yükselen deniz sıcaklığının yanısıra nem oranının yüzde 60'lara kadar yükselmesi nedeniyle Bodrum'un Kumbahçe, Paşatarlası, Gümbet, Bitez, Ortakent-Yahşi sahilleri yerli ve yabancı turistlerin akınına uğradı. İstanbul ve Ankara'nın yanı sıra Aydın, Denizli, ve Muğla illerinden gelen yerli turistler de Bodrum sahillerine akın etti. Aşırı sıcaklar nedeniyle 2 kişinin Bodrum Devlet Hastanesi'ne 4 kişinin de Universal Hospital Bodrum Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alındığı belirtildi.

Kumbahçe, Gümbet ve Ortakent- Yahşi Beldesi'ndeki Camel Beach kumsalında üstsüz güneşlenen, denize giren İngiliz ve Fransız turistler nedeniyle Monaco sahillerine benzer görüntüler ortaya çıktı. Bodrum sahillerinde ‘iğne atsan yere düşmez' dedirten görüntüler ortaya çıktı. Aşırı sıcaklar nedeniyle yerli ve yabancı turistler tur tekneleri ile günübirlik mavi yolculuğa çıkarak Bodrum ve Gökova'nın cennet koylarını gezerek serinlemeye çalıştı. Birçok turist ise su sporları yaparak deniz ve güneşin tadını çıkardı. Meteoroloji yetkilileri hava sıcaklıklarının önümüzdeki günlerde etkisini göstereceğini belirtti.

..
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2008 Pazar 15:28:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?