4
Mayıs
2024
Cumartesi
MUĞLA

Suyu tasarruflu kullanın uyarısı

VALİ ALTIPARMAK; “SUYU TASARRUFLU KULLANALIM”

Muğla Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, suyun insanlığın en önemli ortak değeri olduğunu belirterek suyu tasarruflu kullanmamız gerektiğini belirtti.

Muğla Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, “22 Mart Dünya Su Günü” nedeniyle bir mesaj yayınladı. Vali Altıparmak, “İrfanların ve tüm canlıların yaşamlarını sürdürebilmeleri için, mutlaka suya ihtiyaçları bulunmaktadır. Yaşamımızın en temel ihtiyaçlarından olan su kullanılıp tüketilen bir yaşamsal kaynak olmayıp, insanlığın en önemli ortak değeridir” dedi.

“Dünya sağlık Örgütü verilerine göre, 1 milyar insanın sağlıklı içme suyuna, 2 milyar insanın da genel toplum sağlığına sahip olmadığı, ülkemizde kişi başına yıllık su kullanımının 1500 m³ olduğu gerçeklerini göz önüne aldığımızda; sahip olduğumuz su kaynaklarını, en verimli ve tasarruflu olarak kullanma zorunluluğumuz ortaya çıkmaktadır.” diyen Altıparmak şöyle devam etti: “O nedenle: Sosyal ve ekonomik faaliyetlerimizin devamlılığı için, kaynaklarımızı geliştirmek, tahrip edilmesinden kaçınmak, israf etmemek ve gereksiz kullanımların önüne geçerek en önemli mirasımız olan bu kaynağımızı gelecek nesillere de aktarmak hayati önem arz etmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle tüm yurttaşlarımızın ‘Dünya Su Gününü’ kutluyor sağlıklı ve mutlu bir yaşam dileğiyle, en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum”

İHA
Yayın Tarihi : 21 Mart 2010 Pazar 15:20:01
Güncelleme :21 Mart 2010 Pazar 15:45:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
deniz demir IP: 78.167.107.xxx Tarih : 23.03.2010 23:15:22

Sayın Vali miz  Muğlada çok yüksek olan ev kiralarının önüne geçilmesi için 2. etap toki konutları yapılmasını vesile olursa ,kiracı öğrenciler ve aileler rahat bir nefes alacaklar ve bu hayırlı hizmet hiçbir zaman unutulmayacaktır.2. etap toki konutu yapılmazsa Muğla üniversitesine açılacak yeni bölümlere gelecek Üniversite öğretim üyeleri ve öğrencileri arz -talep dengesizliğinden  ev kiralarını dahada arttıracaktır..Saygılarımla.